وزیر ارتباطات نوسان نرخ ارز را علت عدم دستیابی به ۵ یونیکورن برشمرد

آذری جهرمی درباره ورود استارتاپ‌ها به بورس و مشکلاتی که دراین خصوص وجود دارد در مراسم یلدای استارتاپی گفت: شرکت‌های استارتاپی وارد بورس شدند و با بورس هم در حال تعامل هستیم تا راه برای بقیه هموار شود. برخی دستگاه‌ها در مقابل بزرگ شدن اقتصاد شرکت‌های استارتاپی که به حکومت وابسته نیستند مقاومت دارند و از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در کشور می‌ترسند.

 

وی با بیان این که این رویکرد از گذشته وجود داشته است و شرکتی بزرگ و موفق می‌شود که متصل باشد، افزود: برخی از نگرانی هم مربوط به سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور است که باید تحلیل شود. نمی‌توانم درباره آن‌ها اظهار نظر کنم اما هر چیزی که هست مانع رشد بازار ما است. برای ورود استارتاپ‌ها به بورس، جلسات متعددی برگزار شده و سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات برای حضور این شرکت‌ها در بورس در حال تلاش است. باید بپذیریم این اکوسیستم در حال ایجاد تغییر دادن رویکردهای سابق است. این تحول هم به نفع حاکمیت است هم به نفع مردم اما مقاومتی در برابر آن وجود دارد که باید شکسته شود.

 

جهرمی با بیان این که حاکمیت دوست دارد فرمان اقتصاد به دست خودش باشد چرا که به این شیوه اعتماد کامل دارد، تصریح کرد: دولت با دو مقوله مدیریت از طریق سهام‌داری و قانون‌گذاری آشنا نیست و حتما باید فرمان دست خودش باشد چرا که در  این شرایط قدرت بیشتری به دست می‌آورد. در کشورهای دیگر دولت صرفا قانونگذار و ناظر است. دولت باید یاد بگیرد در حوزه استارتاپی مقررات گذار باشد.

 

وی اضافه کرد: قبل از ورود من به وزارت ارتباطات، ۹۲ درصد اقتصاد وزارت ارتباطات واگذار شده است و تنها هشت درصد بیزینس اقتصادی در وزارت ارتباطات داریم و سعی کردیم تا الان شیوه قانونگذاری و نظارت را در وزارتخانه یاد بگیریم. در حوزه اکوسیستم استارتاپی کشور، سازمان ناظری وجود ندارد و سعی کردیم سازمان فناوری را به این سمت سوق بدهیم. ما رگولاتورهای مختلفی داریم که مناسب اکوسیستم استارتاپی نیستند. پیشنهاد تشیکل کمیته رگولاتوری اقتصاد دیجیتال را در دولت مطرح کردیم اما وزارتخانه‌ها به شدت مخالفت کردند اما این راهی است که باید به سمت آن برویم.

 

او درباره فیلتر کردن کسب‌وکارها گفت: وزیر وظیفه دارد برای کسب‌وکارها تلاش کند. ابتدای دوره وزارت گفتیم در پایان راه ۵ یونیکورن (شرکت استارتاپی با ارزش بالای ۱ میلیارد دلار) و ۲۰ هزار استارتاپ خرد در کف بازار داشته باشیم که همراه با هم هرم استارتاپی را بسازند.

او تشریح کرد: کسب و کار زمانی موفق می‌شود که نه رانتی برایش وجود داشته باشد، نه انحصار و نه فیلتری اما اکوسیستم استارتاپی با هر سه پدیده مواجه بود. سعی کردیم این مشکلات را رفع کنیم. اگر وضعیت دلار این نبود می‌توانستیم وعده ۵ یونیکورن (استارتاپ با ارزش بالای یک میلیارد دلار) را عملی کنیم. اکنون یک یونیکورن داریم و ۵ هزار کسب وکار خرد. برای رسیدن به هدفی که در ابتدا داشتیم باید کار زیادی انجام شود.

link

مطالب مرتبط

خبرها

پیروزی زودکس در برابر اسنپ‌فود؛ شورای رقابت رویه‌های انحصارطلبانه را محکوم کرد

شرکت زودکس موفق شد رای ضدرقابتی علیه اسنپ‌فود از شورای رقابت دریافت کند. این رای به دلیل رفتارهای انحصارطلبانه اسنپ‌فود صادر شده و نقطه عطفی در مسیر رقابت سالم در…
خبرها

امیدواری محتاطانه سرمایه‌گذاران به مذاکرات تجاری آمریکا و چین؛ جنگ تعرفه‌ها در هاله‌ای از ابهام

سرمایه‌گذاران امیدوارند که مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین بتواند از شدت جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان بکاهد و بخشی از عدم قطعیتی را که بازارهای مالی را…
خبرها

شهادت مدیرعامل اینستاگرام در دادگاه ضد انحصار متا؛ اختلافات با زاکربرگ و نبرد سخت با تیک‌تاک فاش شد

در جریان دادگاه رسیدگی به پرونده ضد انحصار کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) علیه متا، آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام، شهادت داد و جزئیات مهمی از تنش‌ها با مارک زاکربرگ، رقابت…
خبرها

سروش پلاس با تاک‌بک فارسی، دسترسی نابینایان به دنیای دیجیتال را تسهیل کرد

پیام‌رسان بومی سروش پلاس با معرفی و ارتقای قابلیت تاک‌بک فارسی، گامی مهم در جهت افزایش دسترسی‌پذیری دیجیتال برای کاربران نابینا و کم‌بینا برداشته است. این اقدام، تجربه استفاده از…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم