دیتاسنترهای مهم کشور دارای شناسنامه می‌شوند

معاون وزیر ارتباطات گفت: تا دو سال آینده بسیاری از مراکز داده‌ در کشور به دلیل میزبانی سرویس‌های با اهمیت، دارای شناسنامه و ملزم به رعایت استانداردها می شوند.

 

بنابر اعلام وزارت ارتباطات، علی اصغر انصاری در جلسه بررسی برنامه اجرایی تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و مجری شبکه ملی اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، پیش بینی کرد که در سال دوم بعد از اجرای این تفاهم نامه، بسیاری از مراکز داده (دیتاسنتر) به دلیل میزبانی سرویس‌های با اهمیت، دارای شناسنامه و ملزم به رعایت استانداردها می‌شوند.

 

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات در جلسه بررسی برنامه اجرایی و اقدام توسعه و پیاده سازی چارچوب‌های مراکز داده، ادامه داد: مراکز داده و ظرفیت‌های میزبانی و پردازشی آن بخش مهمی از شبکه ملی اطلاعات هستند که از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است برای طراحی، توسعه و پیاده سازی آن‌ها از استانداردهای فنی این حوزه استفاده کنیم و مطابق با این چارچوب‌های استاندارد، برنامه ریزی کرده و آن را اجرا کنیم.

 

وی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده و با بیان اینکه امروز جلسه‌ای برای برنامه اجرایی این تفاهم نامه همکاری و اقدام در سطح مدیریت و کارشناسی برگزار شد و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به عنوان ضلع چهارم و مشاور مجری شبکه ملی اطلاعات در جلسه حاضر است، گفت: در این جلسه مقرر شد یک برنامه اقدام مشترک، دارای زمانبندی و منابع مشخص و با رویکرد واگذاری کارها به بخش خصوصی تهیه شود که در این برنامه فاز شناسایی، ارزیابی و اعمال مقررات دیده خواهد شد.

 

انصاری با اشاره به اینکه شورای راهبری این تفاهم نامه به صورت ماهانه برگزار می‌شود، افزود: این شورا در صورت وجود موانع، برای حل آنها اتخاذ تصمیم می‌کند و وزارت ارتباطات با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، دبیرخانه این تفاهم نامه را برای مدیریت و نظارت بر فرآیند اقدامات و پیشرفت کارها و اتخاذ سیاست‌های لازم، تشکیل می‌دهند.

 

مجری شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: در سال دوم بعد از اجرای این تفاهم نامه، بسیاری از مراکز داده که به دلیل میزبانی سرویس‌ها اهمیت دارند، دارای شناسنامه شده و ملزم به رعایت استانداردها می‌شوند.

 

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه این بازار با هدایت این شورا کاملاً منطبق بر مهندسی و ترافیک شبکه توسعه می‌یابد، افزود: اکثر دیتاسنترها در تهران مستقر هستند و این مهندسی ترافیک مناسب نیست. از این رو با هدف تمرکز زدایی از مرکز کشور، «توسعه مراکز داده و ایجاد مراکز داده جدید خارج از تهران» و در سایر استان‌هایی که زیرساخت تبادل ترافیک دارند انجام می‌شود.

 

در این جلسه محمد خوانساری رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز با اشاره به اینکه اقدامات ما باید بر اساس ابعاد بازار باشد، گفت: باید ظرفیت‌های فعلی در حوزه مراکز داده و دیتاسنترها شناسایی شود و برای نظم بخشی به آنها اقدام کنیم.

 

وی همچنین به استفاده از ظرفیت کارگروه اقتصاد دیجیتال برای اقتصادی کردن فعالیت مراکز داده تاکید کرد.

 

منبع: مهر

link

مطالب مرتبط

فناپ

پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها توسط فناپ‌تلکام در اهواز اجرا می‌شود

فناپ‌تلکام در راستای نهضت جهادی فیبرنوری، ابرپروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها (FTTx) را در شهر اهواز اجرا می‌کند. به گزارش روابط‌عمومی شرکت فناپ‌تلکام،
فناپ‌تلکام در راستای نهضت جهادی فیبرنوری، ابرپروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها (FTTx) را در شهر…
رمزارزها و فین‌تکنوبیتکس

آموزش و آگاهی در آکادمی نوبیتکس

رشد سریع بازار ارزهای دیجیتال منجر به توجه بسیاری از افراد و کسب‌وکارها به این حوزه شده، اما ورود به این بازارها برای افراد تازه‌کار، چالش‌برانگیز و پیچیده است و
رشد سریع بازار ارزهای دیجیتال منجر به توجه بسیاری از افراد و کسب‌وکارها به این حوزه…
ایرانسل

حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»

ایرانسل ضمن حمایت از برگزاری رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی؛ از داده تا ثروت»، در مرحله داوری ایده‌ها و نوآوری‌های این رویداد حضور دارد. به گزارش روابط عمومی
ایرانسل ضمن حمایت از برگزاری رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی؛ از داده تا ثروت»، در مرحله داوری…
دیوار

پاسخ دیوار به وزارت راه و شهرسازی: به جای تهدید به تعهدات‌تان عمل کنید

مدیرعامل دیوار در واکنش به انتشار خبری با عنوان «هشدار وزارت راه و شهرسازی مبنی بر مسدود شدن بخش املاک دیوار و شیپور»،‌ با اشاره به سابقه این ماجرا گفت: دیوار از ۱۸
مدیرعامل دیوار در واکنش به انتشار خبری با عنوان «هشدار وزارت راه و شهرسازی مبنی بر…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم