خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۱۷ تا ۲۲ آذر ۱۴۰۳)

این هفته از ۱۷ تا ۲۲ آذر ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 دیجی‌کالا: براساس صورت‌های مالی منتشر شده همراه اول در کدال، گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا توانسته در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ درآمدی بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۲۴ میلیارد تومان کسب کند. سود خالص دیجی‌کالا طی همین مدت حدود ۳۲۱ میلیارد تومان گزارش شده است. طبق این گزارش، دارایی‌های گروه دیجی‌کالا ۷ هزار میلیارد تومان و بدهی‌های آن حدود ۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده است./ حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا اعلام کرد که قصد دارند به حوزه توزیع داروهای نیازمند نسخه نیز وارد شوند. او بیان کرد دیجی‌کالا نزدیک به دو سال است که انواع مکمل‌ را عرضه می‌کند و اکنون در صورت شفاف‌تر شدن مسائل رگولاتوری و به نتیجه رسیدن راهکارهایی که پیش‌بینی کرده‌اند، داروهای نسخه‌ای را نیز توزیع کنند.

🔹 دیجی‌نکست: کیوان محیط مافی، مدیرعامل دیجی‌نکست اعلام کرد ارزش کل استارتاپ‌های زیرمجموعه دیجی‌نکست حدود هزار میلیارد تومان است. به گفته او، تاکنون ۶۱ استارتاپ در دیجی‌نکست پذیرش شده و ۲۶ استارتاپ نیز فعال هستند که بخش زیادی از آنها از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. مدیرعامل دیجی‌نکست اعلام کرد دو استارتاپ «آپتایم» و «گنجه» موفق‌ترین سرمایه‌گذاری‌های این شرکت بوده‌اند که اکنون به ارزش بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده‌اند. به گفته او، آپتایم دو سه سال است سودآور است و گنجه هم امسال سودآور شده.

🔹 تپسی: تپسی اعلام کرد با هدف کاهش هزینه‌ سفرها و تسهیل استفاده از خدماتش، تخفیف ۳۰ درصدی بازگشت به مبدا را به امکانات خود اضافه کرد. این تخفیف برای کاربرانی مورد استفاده است که در طول روز، از یک مبدا به مقصد مشخصی می‌روند و تا پیش از پایان روز، مجددا به همان مبدا بازمی‌گردند.

🔹 تپسی گاراژ: احسان نصر، مدیرعامل تپسی گاراژ از برنامه این شرکت برای اضافه‌شدن به سوپراپلیکیشن تپسی خبر داد. او اعلام کرد که زیرساخت‌های لازم در حال آماده‌سازی است و بخش خرید قطعات خودرو به تدریج برای گروه‌های منتخبی از کاربران فعال می‌شود. نصر افزود: «هدف ما این است که علاوه بر رانندگان تپسی، همه کاربران بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.»

🔹 الوپیک: براساس اطلاعات منتشر شده در کدال، گروه صنعتی گلرنگ از طریق شرکت نوآوران تجارت الکترونیک هستی، یکی از بازوهای سرمایه‌گذاری خود، تمامی سهام شرکت الوپیک را به مبلغ ۱۹۳ میلیارد و ۳۱۳ میلیون تومان خریداری کرده است.

🔹 پیمان: راهکار دایرکت دبیت «پیمان» در اپلیکیشن «اوانو» همراه اول پیاده‌سازی شد. این همکاری، کاربران اوانو را قادر می‌سازد تا با استفاده از پرداخت مستقیم از حساب بانکی، بدون نیاز به مراجعه مکرر به درگاه‌ پرداخت یا ورود اطلاعات کارت، کیف پول خود را به‌صورت آنی و تنها با یک کلیک شارژ کنند.

🔹 علی‌بابا: علی‌اکبر سلطانلو، معاون عملیات «علی‌بابا» قیمت‌گذاری دستوری را عامل اصلی کوچک شدن کیک صنعت گردشگری در ایران معرفی کرد و توضیح داد تعیین دستوری قیمت‌ها در این صنعت به نفع هیچکس نیست، حتی مسافران.

🔹 داتین: داتین در همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، «آزمایشگاه فناوری‌های مالی» را در دانشکده ریاضی این دانشگاه راه‌اندازی کرد تا دانشجویان و پژوهشگران بتوانند با بهره‌گیری از امکانات فراهم‌شده، به پژوهش و ارایه راه‌حل‌های کاربردی درباره موضوعات صنعت مالی و بانکی بپردازند.

🔹 نشان: جواد عامل، مدیرعامل نقشه و مسیریاب «نشان» اعلام کرد این سرویس ۲۶ میلیون کاربر فعال ماهانه و ۳/۵ میلیون کاربر فعال روزانه دارد. او همچنین گفت کسب‌وکارهای ثبت‌ شده در نشان حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مکان است.

🔹 رمزارز: عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی به لزوم تشکیل یک اتحادیه صنفی از سوی فعالان اصلی حوزه رمزارز اشاره کرد و گفت: «من به عنوان وزیر اقتصاد کمک می‌کنم که بخش خصوصی اتحادیه صنفی برای ارز دیجیتال تشکیل دهد.»

🔹 قانون حجاب: قانون موسوم به «عفاف و حجاب» قرار است ۲۳ آذر ماه از سوی رییس مجلس برای اجرا به دولت ابلاغ شود. در بندی از این قانون آمده است که راننده اسنپ در صورت تخطی مسافر از قانون عفاف و حجاب، در مرتبه نخست ۳ میلیون تومان و بار دوم، ۲۴ میلیون تومان جریمه خواهد شد. مبلغ جریمه از حساب بانکی فرد به صورت مستقیم برداشت می‌شود.

🔹 مرکز تتا: امین کلاهدوزان، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت گفت: «تا دو هفته آینده فهرست شرکت‌های مجاز فروش طلا در فضای مجازی به همراه رتبه‌بندی آنها اعلام خواهد شد و مردم با در دست داشتن رتبه‌بندی می‌‌توانند دقیق‌تر تصمیم بگیرند که از کدام وب‌سایت بیشتر، کمتر یا اصلا خرید نکنند.»

🔹 انجمن تجارت الکترونیک تهران: نیما قاضی، رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار پستی در اکس (توییتر سابق) اعلام کرد، غرفه اقتصاد دیجیتال از نمایشگاه اختصاصی تشکل‌ها و نهادهای اقتصادی برای رییس‌جمهور، در دقیقه ۹۰ کنسل شده است. او از این موضوع انتقاد کرد که آیا با چنین سازوکاری، با یکی از بدترین اینترنت‌های جهان و با بستن درِ بازارهای مالی و سرمایه‌ای کشور قرار است سهم اقتصاد دیجیتال در GDP کشور به ۱۰ درصد برسد؟

🔹 طلبات: پلتفرم سفارش آنلاین غذای «Talabat» که در کشورهای عرب زبان فعالیت می‌کند، با عرضه اولیه سهام خود در بورس امارات توانست ۲ میلیارد دلار سرمایه جذب کند و به ارزش بازار ۱۰ میلیارد دلار برسد. حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا، در واکنش به این خبر اعلام کرد: «حتی نصف این مبلغ در تاریخ اقتصاد دیجیتال ایران در تمام استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری نشده است.»

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
link

مطالب مرتبط

خبرها

خط و نشان رقیب قدیمی برای سایر رقبا در خیابان‌های تهران؛ بازرگام قیمت‌ها را شکست!

این روزها در خیابان‌های تهران، بیلبوردهای بازرگام توجه هر رهگذری را جلب می‌کند. در تصویری جسورانه، دیواری به شکلی هنرمندانه شکسته شده و تکه‌های آن شامل لوگوهای سایر رقبا که بر زمین…
خبرها

پادکست اخبار استارتاپی هفته؛ از ورود دیجی‌کالا به حوزه توزیع دارو تا سرویس جدید تپسی

پادکست استارتاپ ۳۶۰ هر هفته جمعه‌ها منتشر می‌شود. این پادکست تازه‌ترین تحولات استارتاپی و تکنولوژی هفته در ایران را دنبال می‌کند. در قسمت ۲۷۲ این پادکست، از ورود دیجی‌کالا به…

رییس انجمن تجارت الکترونیک: نمایشگاه اقتصاد دیجیتال با حضور رییس جمهور، دقیقه ۹۰ کنسل شد!

نیما قاضی، رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار پستی در اکس (توییتر سابق) اعلام کرد غرفه اقتصاد دیجیتال از نمایشگاه اختصاصی تشکل‌ها و نهادهای اقتصادی برای رییس‌جمهور، در دقیقه…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم