خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۲۷ بهمن تا ۲ اسفند ۱۴۰۳)

این هفته از ۲۷ بهمن تا ۲ اسفند ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 دیجی‌کالا: دیجی‌کالا قابلیت جدیدی را به اپلیکیشن و سایت خود اضافه کرده ‌است که با استفاده از هوش مصنوعی، نظرات کاربران دیگر را خلاصه می‌کند. این قابلیت به کسانی که قصد تهیه کالایی را دارند کمک می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان، ویژگی‌های قابل ‌توجه آن محصول را مرور کنند و با اطمینان ثبت سفارش خود را انجام دهند./ مدیر بخش خودروی دیجی‌کالا اعلام کرد که پس از حدود ۶ سال وقفه، دیجی‌کالا فروش خودرو را آغاز کرده است. این بار خودروهای کارکرده نیز در دیجی‌کالا به فروش می‌رسد.

🔹 دیجی‌پی: دیجی‌پی اعلام کرد کاربران آن می‌توانند تا سقف ۲۰ میلیون تومان بدون نیاز به چک، سفته یا ضامن، به‌صورت اعتباری اقامتگاه مورد نظرشان را از «جاجیگا» رزرو کنند و هزینه آن را در چهار قسط پرداخت کنند.

🔹 پیندو: پیندو اعلام کرد که تا بهمن ‌ماه جاری، بدون استفاده از تبلیغات و به‌صورت کاملا ارگانیک، موفق به جذب بیش از ۶۰ هزار فروشنده فعال شده است. این فروشندگان تاکنون بیش از ۱/۵ میلیون آگهی را در پیندو منتشر کرده‌اند.

🔹 علی‌بابا: شرکت سفرهای‌ علی‌بابا، از قابلیت جدید خود با عنوان «خرید خودکار» رونمایی کرد. این قابلیت که فعلا روی پروازهای داخلی فعال شده است، به مسافرانی که با تکمیل ظرفیت روبه‌رو می‌شوند کمک می‌کند تا به محض باز شدن ظرفیت، به صورت خودکار پرواز مد نظر خود را رزرو کنند.

🔹 خانومی: شرکت خانومی برای افزایش ظرفیت و کیفیت خدمات خود، مرکز پردازش جدیدی را در مساحت بیش از ۱۴ هزار متر مربع راه‌اندازی کرد. این مرکز در حال حاضر بزرگ‌ترین مرکز پردازش تخصصی در حوزه تجارت الکترونیک صنعت زیبایی به حساب می‌آید. این مرکز، ظرفیت انبار ۲ میلیون کالا و پردازش روزانه ۱۲۰ هزار آیتم کالا را دارد. تمامی استان‌های کشور و بیش از ۸۰۰ شهر، مقصد بسته‌های ارسالی از این مرکز پردازش خانومی است.

🔹 پیمان: گزارش پژوهش بازار پیمان با عنوان «دایرکت دبیت در ایران؛ کاربران چه می‌گویند؟» منتشر شد. این گزارش، تصویری جامع از رفتار کاربران در حوزه پرداخت‌های آنلاین ارایه کرده است و علاوه بر بررسی الگوهای پرداخت آنلاین، میزان آگاهی از دایرکت دبیت و فرصت‌های موجود برای گسترش این روش پرداخت را تحلیل می‌کند.

🔹 تپسی: تپسی اعلام کرد با گذشت یک ماه از فعالیت رسمی سرویس «باهمسفر» تپسی در شهر تهران، تعداد سفرهای این سرویس به ۵۰۰ هزار عدد رسید. «باهمسفر»، یک سرویس سفر اشتراکی است که طی آن، مسافر می‌پذیرد در مسیر خود با یک کاربر دیگر همسفر شود. باهمسفر تپسی به‌تازگی در شهر کرج نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است./ چهارشنبه یکم اسفند، تپسی اعلام کرد که تعداد سفرهای روزانه آن از یک میلیون سفر گذشت. تپسی امسال رسیدن به یک میلیون سفر را جزو برنامه‌ها و اهداف خود تعیین کرده بود.

🔹 دیوار: دیوار اعلام کرد به منظور ارتقای کیفیت آگهی‌های دسته خودرو، ثبت رایگان آگهی‌های خودرو در این پلتفرم وابسته به تایید مالکیت خودروی مورد نظر خواهد بود. این تصمیم با هدف جلوگیری از انتشار آگهی‌های غیرواقعی اجرایی شده است.

🔹 تارا: تارا اعلام کرد در راستای مسوولیت اجتماعی خود، همکاری جدیدی را با موسسه خیریه محک آغاز کرده است. کاربران می‌توانند از کیف پول محک در اپلیکیشن تارا برای خرید استفاده کنند تا از ۲ تا ۵ درصد مبلغ خرید به‌عنوان هدیه‌ای از طرف تارا به حساب موسسه محک واریز شود.

🔹 خودرو۴۵: خودرو۴۵ اعلام کرد تعداد شعب این شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۵۰ شعبه رسیده و به‌زودی ۶ شعبه دیگر هم به آن اضافه خواهد شد. خودرو۴۵ پس از ۷ سال توانسته به ظرفیت بالایی دست پیدا کند و سالانه ۱۰۰ هزار مزایده را برای خریداران برگزار می‌کند.

🔹 اسنپ: اسنپ در سومین دوره اجرای طرح «مستقیم تا رویا» کامیاب گرانمایه، کاربر راننده با استعداد در زمینه بازیگری را ۴۰۰ میلیون تومان بورسیه کرد. «مستقیم تا رویا» عنوان طرح بورسیه‌‌ای است که از ۱۴۰۰ آغاز شده و هدف از اجرای آن حمایت مالی از کاربران راننده‌ مستعد است. کامیاب گرانمایه بازیگر ۲۵ ساله معرفی ‌شده در فیلم «ماریا»ست که به عنوان کاربر راننده در اسنپ نیز فعالیت دارد.

🔹 پی: سجاد چاری‌پور، بنیانگذار سرویس pay.ir خبر از خاموشی همیشگی سرورهای این سرویس را داد. او بیان کرد مواردی نظیر پرونده‌سازی‌های بی‌اساس توسط بانک مرکزی و شاپرک، چالش‌های تورم، نوسانات نرخ ارز، تحریم‌ها و وضعیت اینترنت و محدودیت‌های اینترنتی در ایران از دلایل عمده خاموشی این سرویس پس از ۸ سال است.

🔹 بلوبانک: بلوبانک در کمپین جدیدی فرصت دریافت وامی معادل ۱۰ برابر موجودی حساب کاربران را بدون سقف ارایه می‌کند. این وام بدون سود، بدون کارمزد و بدون نیاز به ضامن، وثیقه، معدل حساب، امتیاز حساب و موارد دیگر ارایه می‌شود و بازپرداخت آن ۱۲ ماهه است.

🔹 گنجه: پرهام کاظمی، هم‌بنیان‌گذار گنجه اعلام کرد، هم‌اکنون ۲۵۸ لاکر هوشمند گنجه و ۴۶۵ گنجدار (فروشگاه‌های محلی و دفاتر پیشخوان) در کشور فعال هستند. شبکه‌ گنجه روزانه بیش از ۱۰ هزار بسته را پردازش می‌کند که ۴۲۰۰ مرسوله از طریق لاکرهای گنجه و ۶۱۰۰ بسته از طریق مراکز گنجدار جابه‌جا می‌شود.

🔹 آبالون: شرکت ابر زَس، ارایه‌دهنده خدمات ابری، از نام و هویت جدید خود با عنوان «آبالون» رونمایی کرد. آبالون با ایجاد شبکه‌ای گسترده از ۱۸ دیتاسنتر ابری داخلی و بین‌المللی، ظرفیت ذخیره‌سازی ۹۰۰ پتابایت را در اختیار سازمان‌ها قرار داده است. این زیرساخت که بر پایه پلتفرم OpenStack بنا شده، بیش از یک میلیون ماشین مجازی و کانتینر را مدیریت می‌کند و یکی از بازیگران کلیدی صنعت کلود در ایران است.

🔹 شناسا: شناسا خبر داد که ۸۰ میلیارد تومان در استارتاپ «فوروارد» سرمایه‌گذاری کرده است. فوروارد در حوزه لجستیک و جمع‌آوری مرسولات پستی فعالیت می‌کند. مشتریان فوروارد می‌توانند درخواست جمع‌آوری مرسولات خود از مبدا و تحویل آن به شرکت پست را ثبت کنند.

🔹 آپ: مهدی شهیدی و حامد منصوری، دو هم‌بنیانگذار «آپ» بلوک ۴۲/۵ درصدی سهام‌شان را مجموعا ۴ هزار و ۶۵۳ میلیارد تومان به «بانک شهر» فروختند. در این معامله ارزش‌گذاری آپ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان برآورد شد. آپ بیش از ۴۰ میلیون کاربر دارد و بیش از ۱۰۰ خدمت مالی ارایه می‌دهد.

🔹 فناپ: براساس توافق صورت ‌گرفته میان موسسه شهرکتاب و شرکت «فناپ»، این شرکت از تاریخ ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۳ به‌طور کامل از ساختار سهامداری «شهرکتاب آنلاین» خارج شده است.

🔹 بازار: سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل در رابطه با خرید بازار گفت: «خرید بازار توسط تپسل باعث تغییر در مدیریت و ساختار بازار نخواهد شد، اما قطعا این پلتفرم را در مسیر توسعه و در مواجهه بیشتر با فناوری و هوش مصنوعی قرار خواهد داد.» شهاب خدابخش، مدیرعامل بازار نیز گفت: «رفع فیلتر گوگل‌پلی تاثیری در تصمیم ما برای فروش بازار نداشت. پس از ۱۳ سال به بلوغ رسیده‌ایم‌ و پس از رفع فیلتر گوگل‌پلی متریک‌های ما در بازار تغییر نکرد.»

🔹 شاواز: فروشگاه اینترنتی «شاواز» که در زمینه فروش آنلاین لوازم آرایشی، بهداشتی و عطر فعالیت می‌کرد، پس از چند سال فعالیت، به‌طور رسمی به کار خود پایان داد. شاواز از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد. به نظر می‌رسد مشکلات اقتصادی، کاهش قدرت خرید مردم، نوسانات ارزی، و محدودیت‌های اینترنتی از جمله دلایلی باشند که باعث پایان کار این فروشگاه آنلاین شده است.

🔹 تاکسی اینترنتی: مجتبی اقوامی پناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از ساماندهی ایستگاه‌های ثبت‌نام تاکسی‌های اینترنتی در میادین و معابر پایتخت خبر داد. به گفته او، جایگاه‌های متحدالشکل جهت استقرار عاملین تاکسی‌های اینترنتی در حال طراحی است تا سامان مناسبی به این موضوع داده شود.

🔹 آگهی آنلاین: وحید مجید، رییس پلیس فتا فراجا اعلام کرد که انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مشابه در تمامی پلتفرم‌های ارایه ‌دهنده خدمات از جمله دیوار و شیپور ممنوع است.

🔹 آیفون: ارزان‌تر بودن موبایل‌های آیفون عرضه شده در دیجی‌کالا موجب شد تا فروشندگان موبایل معترض شوند و این اقدام دیجی‌کالا را غیرقانونی یا زیرفروشی عنوان کنند. این در حالی است که مدیرعامل دیجی‌کالا می‌گوید ما برای واردات آیفون از ارز نیمایی استفاده کردیم و براساس قیمت آن و سود مشخص، عرضه آیفون را انجام دادیم. همین امر موجب شده تا آیفون‌های عرضه شده روی دیجی‌کالا حدود ۸ میلیون تومان ارزان‌تر از بازار باشند.

🔹 اتحادیه: پانزدهم بهمن نوبت سوم انتخابات هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی برگزار شد و هیات مدیره اتحادیه مشخص شدند. این هفته در حکمی رضا الفت‌نسب به عنوان رییس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مشخص شد.

link

مطالب مرتبط

خبرها

پادکست اخبار استارتاپی هفته؛ از افتتاح مرکز پردازش جدید «خانومی» تا فروش سهام «آپ»

پادکست استارتاپ ۳۶۰ هر هفته جمعه‌ها منتشر می‌شود. این پادکست تازه‌ترین تحولات استارتاپی و تکنولوژی هفته در ایران را دنبال می‌کند. در قسمت ۲۸۱ این پادکست، از افتتاح مرکز پردازش…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم