خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۳ تا ۸ آذر ۱۴۰۳)

این هفته از ۳ تا ۸ آذر ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 تپسی: مصطفی سید حسینی، مدیرعامل تپسی اعلام کرد که سهم بازار این تاکسی اینترنتی قطعا بالاتر از ۸ درصد است و ادعای اسنپ در این خصوص اشتباه است. او همچنین تصریح کرد: «سهم تپسی از بازار تاکسی آنلاین در ۸ شهر اول بالغ بر ۲۳ درصد و در شهر مشهد بیش از ۳۰ درصد است. در تهران حداقل ۲۶ درصد، در قم، اصفهان و کرج هم تقریبا ۲۰ درصد است.» مدیرعامل تپسی گفت که تپسی ۳۰ درصد سهم بازار ارسال فوری مرسوله درون شهری را داراست. او در خصوص تپسی‌فود بیان کرد، قراردادهای انحصاری اسنپ باعث شده تا تپسی نتواند با ۱۰۰ رستوران برتر قرارداد ببندد. به گفته حسینی ۷۰ درصد از سفارش‌های آنلاین غذا در تهران از ۱۰۰ رستوران انجام می‌شود. مدیرعامل تپسی قراردادهای انحصاری اسنپ را مهم‌ترین چالش این کسب‌وکار عنوان کرد./ شرکت تپسی برای اولین بار در دوران فعالیتش موفق شد تا بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان در یک ماه درآمد کسب کند. درآمد تپسی نسبت به مدت مشابه سال قبل در آبان ماه ۱۴۰۲ با ۳/۹۱ میلیارد تومان، نشان از رشد ۱۳۱ درصدی دارد. رشد ۱۴ درصدی درآمد تپسی نسبت به مهر ماه ۱۴۰۳، ناشی از افزایش تعداد سفرها عنوان شده است.

🔹 دیجی‌کالا: حمید محمدی، هم‌بنیانگذار دیجی‌کالا در پستی در شبکه اجتماعی ایکس به فیلترینگ انتقاد کرد و نوشت نفع هیچکس در فیلترینگ نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال، و نه حتی حاکمیت. او تاکید کرد کسانی که می‌گویند اگر فیلترینگ‌ نباشد، کسب‌وکار ایرانی نمی‌تواند رشد کند، دایه مهربان‌تر از مادر نباشند.

🔹 دیوار: دیوار قابلیت «پیشنهاد هوشمند آگهی» را معرفی کرد. این ویژگی فعلا در شهرهای بزرگ فعال شده و با استفاده از هوش مصنوعی، آگهی‌های مرتبط با نیاز کاربران را به صورت خودکار نمایش می‌دهد و باعث کاهش ۲۰ درصدی زمان جستجوی کاربران می‌شود./ دیوار اعلام کرد با استفاده از هوش مصنوعی، تغییرات گسترده‌ای در فرآیند جستجوی خود ایجاد کرده است. این تغییرات باعث شده تا با تشخیص هوشمند آگهی‌های مرتبط و ارایه پیشنهادهای هدفمند، خریدارها راحت‌تر از گذشته آگهی مورد نظر خود را پیدا کنند و فروشنده‌ها هم بازدید بیشتری داشته باشند.

🔹 پیندو: پیندو قصد دارد تا یک رویداد هکاتون را با همکاری همراه اول بهشتی (هاب) برگزار کند. این رویداد سه‌روزه در طبقه سوم و هفتم برج نوآوری دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد. گفتنی است تا اسفند ماه سه هکاتون برگزار خواهد شد.

🔹 فلای‌تودی: فلای‌تودی اعلام کرد که به عنوان اولین ارایه دهنده سفرکارت در ایران، در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ توانسته ۱۰۰ هزار سفرکارت به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان به فروش برساند. این کارت، امکان دسترسی به خدمات سفر از جمله رزرو بلیط هواپیما، قطار، هتل و ویزا را فراهم می‌کند.

🔹 اسنپ: اسنپ اعلام کرد قابلیت «گزینه‌های سفر» سوپراپ خود را به‌روز کرده است. با اضافه شدن قابلیت‌های جدید، کاربران می‌توانند پیش از ثبت درخواست سفر، مواردی از جمله همراه داشتن بار و چمدان، تنظیم دمای مطلوب خودرو، تمایل به سکوت در طول سفر و پخش موسیقی را به کاربر راننده اطلاع دهند.

🔹 دیجی‌پی: مدیرعامل دیجی‌‌پی با اشاره به اینکه اکوسیستم لندتک، داده‌های دیجیتال را جایگزین داده‌های سنتی برای اعتبارسنجی افراد کرده است، گفت: رگولاتور باید به ما اعتماد کند و اجازه بدهد به عنوان تسهیلگر کنارش فعالیت کنیم، چون اهداف مشترکی را دنبال می‌کنیم. ما با کمک هوش مصنوعی در دنیای ابَردیتاها می‌توانیم مدیریت ریسک بسیار دقیق‌تری داشته باشیم.

🔹 بانی‌مد: قائم مقام مدیرعامل بانی‌مد باور دارد که تبدیل کردن یک مشتری آفلاین به یک مشتری آنلاین دستاوردی است که می‌تواند در احداث فروشگاه‌های فیزیکی توسط فروشگاه‌های آنلاین به آن رسید و گسترش این موضوع می‌تواند به‌مرور به بزرگ شدن سهم تجارت الکترونیک کشور کمک کند.

🔹 ویپاد: امکان دریافت دسته ‌چک دیجیتال به‌منظور بهره‌مندی از تسهیلات ۷۵ تا ۲۰۰ میلیون تومانی در ویپاد، ترابانک پاسارگاد، فراهم شد. طبق اعلام ویپاد، تمامی مراحل به‌صورت کاملا آنلاین و در مدتی کوتاه انجام می‌شود.

🔹 زودکس: بابک هوشمند، مدیرعامل پلتفرم «زودکس» اعلام کرد اگر رای رفتار انحصاری به نفع اسنپ‌فود داده شود، باید فاتحه استارتاپ‌ها را خواند. به گفته او زودکس با فشارهای اسنپ‌فود، تاکنون ۲۰۰ وندور خود را از دست داده است. جریمه وندورهایی که قرارداد اختصاصی با اسنپ‌فود داشته‌اند برای خروج از این پلتفرم، از ۵۰۰ میلیون تومان شروع شده و به چند میلیارد تومان می‌رسد.

🔹 اتاق ایران: حسین محمدیان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز تعداد نیروی انسانی که در «اسنپ» مشغول به فعالیت است، بیشتر از نیروی انسانی است که در واحدهای صنعتی به کار اشتغال دارند که از اختلاف حقوق و دستمزدها با نرخ تورم نشات می‌گیرد.

🔹 ترب: جستجوگر «ترب» سرویس «ترب‌‌جو» را رونمایی کرد که کالاهای اینستاگرامی را در فروشگاه‌های اینترنتی جستجو می‌کند. این سرویس در قالب یک صفحه در اینستاگرام فعالیت می‌کند و کاربر با ارسال پست اینستاگرام یا اسکرین‌شات یک کالا به دایرکت «ترب‌جو» می‌تواند کالاهای مشابه را در فروشگاه‌های اینترنتی خارج از اینستاگرام نیز مشاهده کند.

🔹 فیلترینگ: براساس گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران که با جمع‌آوری اطلاعات شرکت‌های استارتاپی و مرکز توسعه تجارت الکترونیک از اثر فیلترینگ اینترنت بر کسب‌وکارهای اینترنتی کشور منتشر شده، حدود ۵۷ درصد این کسب‌وکارها با وجود فیلتر شبکه‌های اجتماعی خارجی همچنان از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند./ مدیران کسب‌وکارهای آنلاین اعلام کردند فیلترینگ اینترنت هم باعث ضرر دیدن استارتاپ‌ها شده و هم اعتماد مردم به کسب‌وکارهای داخلی را از بین برده است. به تازگی حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا و حسام آرمندهی، هم‌بنیان‌گذار گروه هزاردستان نیز از فیلترینگ انتقاد کردند. آرمندهی کسانی را که معتقد هستند فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی خسارت و زیانی به کسب‌وکارها وارد نکرده «نادان یا کاسب یا نفوذی» خواند.

🔹 دیوان: دیوان عدالت اداری با استناد به قوانین مرتبط با سلامت دیجیتال و نسخه‌نویسی الکترونیک، اعلام کرد که فعالیت پلتفرم‌های اینترنتی در زمینه توزیع دارو مغایرتی با قوانین ندارد و این روند مطابق با ضوابط تعیین‌ شده قانونی است.

🔹 وزیر ارتباطات: وزیر ارتباطات گفت: «استفاده از فیلترشکن‌ها باعث شده شبکه ما یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد شود که وقتی درخواست‌ها را به سمت سایت‌های ارایه‌دهنده سرویس ارسال می‌کنیم پاسخ دریافت نشود. ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ همت است.»/ وزیر ارتباطات از برنامه‌ریزی برای سرعت بخشیدن به بورسی شدن کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان خبر داد. او گفت راهکارهای متعددی برای رشد اقتصاد دیجیتال وجود دارد که یکی از این راهکارها ورود به بورس است.

🔹 بانک مرکزی: تراکنش ماهانه رمزارزها در کشور ۳۵ همت است. رییس کل بانک‌ مرکزی گفت: «۲۱۸ کارگزار مبادله رمزارز در کشور داریم و تراکنش ماهانه حدود ۳۵ همت و ۱۰ میلیون تراکنش ماهانه داده شکل می‌گیرد، یعنی عدد بزرگی است که می‌تواند در  ثبات مالی کشور اثرگذار باشد.»

🔹 ساترا: محمدجواد شکوری مقدم، مدیرعامل فیلیمو، که به‌تازگی از توقیف پخش برنامه «اکنون» سروش صحت از پلتفرم فیلیمو توسط ساترا خبر داده بود، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که ساترا پخش گزارش با صدای عادل فردوسی‌‌پور را هم توقیف کرده است. مدیرعامل فیلیمو نوشت: «اصلا فرق نمی‌کنه محتوا چی باشه، از نظر ساترا و صداوسیما کلا هر چی دیده بشه توقیفه!»

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
link

مطالب مرتبط

اسنپ

اسنپ همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت از اقدامات خود در این حوزه گزارش می‌دهد

اسنپ از سال‌های ابتدایی فعالیت خود تاکنون با شعار «راحتی برای همه» تلاش کرده است در راستای بهبود کیفیت خدمات برای تمام اقشار جامعه، از جمله افراد دارای معلولیت، قدم…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم