خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۳۰ فروردین تا ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)

این هفته از ۳۰ فروردین تا ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 بلد: حسام آرمندهی، هم‌بنیانگذار کافه‌بازار، دیوار و بلد، در پستی در لینکدین اعلام کرد که نقشه و مسیریاب «بلد» به دلیل نیاز به منابع جدید برای رشد و مقیاس‌پذیری، در جستجوی یافتن یک شریک استراتژیک یا امکان واگذاری است.

🔹 تکنولایف: تکنولایف اعلام کرد از مرز فروش ۱ همت فروش در ماه (اسفند ۱۴۰۳) عبور کرد. به گفته حسین حیدر، مدیرعامل تکنوگروپ، فروش سال ۱۴۰۳ این فروشگاه ۷۲۹۹ میلیارد تومان بوده و رشد ۹۰ درصدی برای سال آینده با تمرکز بر دسته‌بندی‌های جدید و فروش سازمانی پیش‌بینی شده است.

🔹 خدمت از ما: حمید طهماسبی، رییس هیات‌مدیره «خدمت از ما» گفت این پلتفرم در خدمات خانگی آنلاین مانند تعمیرات و نظافت رشد خوبی داشته است. چالش اصلی، عدم تناسب رشد تقاضا و کمبود عرضه متخصصان در ۸۰ شهر تحت پوشش است. او پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد خدمات خانگی کشور طی ۳ تا ۵ سال آینده آنلاین شود.

🔹 دیجی‌کالا: دیجی‌کالا اعلام کرد که دسترس‌پذیری برای افراد دارای معلولیت را بهبود بخشیده است. اکنون دسترسی به پلتفرم دیجیتال برای همه فراهم شده، اما فرآیند خرید تا تحویل فقط در ارومیه اجرا شده است. طبق برنامه، این امکان تا پایان بهار ۱۴۰۴ در سراسر کشور گسترش می‌یابد تا تجربه‌ای برابر برای تمام کاربران ارایه شود.

🔹 تپسی: تپسی هم‌زمان با روز جهانی زمین و با همکاری نشریه قلک، انتشار داستان‌هایی با موضوع مراقبت از محیط زیست را آغاز کرد. هدف این اقدام مهم، آموزش محیط زیست به کودکان ۵ تا ۹ سال با زبان داستان و تصویر است که در راستای مسوولیت اجتماعی این شرکت انجام می‌شود.

🔹 ایران دیجیتال: گزارش «ایران دیجیتال ۲۰۲۵» از سوی DataReportal تصویری متناقض از وضعیت دیجیتال کشور ارایه داد. حدود ۸۰ درصد جمعیت ایران (۷۳ میلیون نفر) کاربر اینترنت هستند، ۱۵۲ میلیون اتصال موبایلی و ۴۸ میلیون کاربر رسانه اجتماعی فعال وجود دارد. براساس این گزارش، در آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی، ۱۸/۸ میلیون نفر از جمعیت ایران به اینترنت دسترسی نداشتند. این رقم نشان‌دهنده شکاف دیجیتالی موجود در کشور است.

🔹 تماشاخونه: رایمون مدیا، زیرمجموعه آسیاتک، با کاهش شدید درآمد پلتفرم وی‌اودی «تماشاخونه» (زیرمجموعه رایمون مدیا) روبرو شده است. نبود محتوای اختصاصی جدید، درآمد تبلیغاتی را به زیر ۲ میلیارد تومان رسانده و زیان انباشته شرکت به ۱۶۴ میلیارد تومان رسیده است. با وجود درآمد اکران فیلم، تماشاخونه نیازمند محتوای تازه و قراردادهای استراتژیک است.

🔹 وسترا: نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی بانکی ایران با نام «وَسترا» افتتاح شد. این صندوق نخستین CVC بانکی کشور و تنها نمونه عملیاتی ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان است. وسترا با مشارکت بانک پاسارگاد و صندوق نوآوری در مدت کوتاه آغاز به فعالیت خود، موفق به دریافت تاییدیه برای دو طرح از میان ده طرح در سال ۱۴۰۳، به ارزش تقریبی ۲۸۰۰ میلیارد ریال شده است.

🔹 فیبرنوری: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات اعلام کرد دولت چهاردهم برنامه مدونی برای توسعه فیبرنوری دارد و این پروژه متوقف نخواهد شد. او افزود تمرکز بر ارتباطات ثابت افزایش یافته و با آغاز به کار صندوق توسعه فیبرنوری که اساسنامه‌اش تصویب شده، این برنامه با شتاب بیشتری دنبال می‌شود.

🔹 بانک ملت: به گفته مدیرعامل به‌پرداخت ملت، دارندگان کارت بانک ملت اکنون می‌توانند از خودپردازهای روسیه استفاده کنند. این امکان پس از اتصال به شبکه «میر» و اتمام فاز پایلوت فراهم شده است.

🔹 ساترا: رییس سازمان صداوسیما با حکمی، جواد رمضان‌نژاد را به عنوان رییس جدید ساترا منصوب و از خدمات سعید مقیسه قدردانی کرد. رمضان‌نژاد پیش‌ از این عهده‌دار ریاست مرکز بسیج سازمان صداوسیما بود. ساترا که مسوول تنظیم مقررات صوت‌وتصویر آنلاین است، پیوسته بابت وابستگی به صداوسیما، نبود استقلال و رفتارهایش مورد انتقاد فعالان بخش خصوصی بوده است.

🔹 صندوق نوآوری: براساس اظهارات سیاوش ملکی‌فر، معاون صندوق نوآوری و شکوفایی در سال گذشته ۵۲۳ هزار نفر به واسطه شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به کار شدند. فروش کل این شرکت‌ها از ۲ هزار همت عبور کرد. صندوق نوآوری نیز ۹۵ هزار میلیارد تومان خدمات مالی به آن‌ها ارایه کرده است. همچنین تعداد شرکت‌ها به بیش از ۱۰ هزار عدد رسیده است.

🔹 پلتفرم‌های آگهی: برخی کارشناسان مسکن در وزارت راه و شهرسازی می‌گویند طبق قانون، آگهی‌های آنلاین مسکن باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شوند. اما مدیران پلتفرم‌هایی نظیر دیوار و شیپور این الزام را به دلیل کامل نبودن سامانه، تنوع مدارک ملکی و آگهی توسط واسطه‌ها، ناممکن می‌دانند. آن‌ها خواستار نگاه واقع‌بینانه‌تر وزارت راه هستند.

🔹 معاونت علمی: حسین افشین، معاون علمی رییس جمهور گفت سهم تحقیق و توسعه از بودجه کشور بسیار پایین (۰/۳٪) است و باید نگاه به فناوری به عنوان سرمایه‌گذاری تغییر کند. برای تامین مالی دانش‌بنیان‌ها، انتشار اوراق توسعه فناوری (۲۰ همت) و توافق با صندوق توسعه ملی (۱۰۰ میلیون دلار) در دستور کار است. او تصریح کرد این نهاد علی‌رغم کمک‌های مالی و معنوی به شرکت‌های استارتاپی دانش‌بنیان، در هیچ یک از آنها سهام‌دار نیست.

🔹 هوش مصنوعی: سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی گفت، قم می‌تواند قطب هوش مصنوعی علوم انسانی در جهان اسلام شود. او هوش مصنوعی را فرصتی طلایی دانست اما هشدار داد غفلت از این تحولات، تکرار خطای فضای مجازی است. او بر لزوم مسیر مستقل ایران در توسعه هوش مصنوعی با بهره‌گیری از داشته‌های بومی تاکید کرد.

link

مطالب مرتبط

خبرها

سرمایه‌گذاری ۱ میلیارد دلاری مبادله ابوظبی در Fortress Strategies آمریکا

شرکت سرمایه‌گذاری مبادله (Mubadala) که یک صندوق ثروت ملی ابوظبی است، با سرمایه‌گذاری ۱ میلیارد دلاری در اعتبار خصوصی (Private Credit) و سایر استراتژی‌های تحت مدیریت گروه سرمایه‌گذاری فورترس (Fortress…
خبرها

پادکست اخبار استارتاپی هفته؛ از تغییرات جدید «بلد» تا کمپین جدید تپسی

پادکست استارتاپ ۳۶۰ هر هفته جمعه‌ها منتشر می‌شود. این پادکست تازه‌ترین تحولات استارتاپی و تکنولوژی هفته در ایران را دنبال می‌کند. در قسمت ۲۸۸ این پادکست، از تغییرات جدید «بلد»…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم