این هفته از ۷ تا ۱۲ مهر ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاقهای گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیدهای از مهمترین اخبار هفتهای که گذشت آمده است. این اخبار را میتوانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.
🔹 تپسی: براساس صورتهای مالی منتشر شده از سوی شرکت تپسی، درآمد شش ماههی ابتدای سال ۱۴۰۳ این شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل رقمی در حدود دو برابر رشد داشته است. تپسی در شهریور ماه سال جاری رقم ۱۷۰ میلیارد تومان درآمد داشته است./ این هفته شرکت «تپسی» در کدال اعلام کرد که ۲۸ درصد سهام خود را در شرکت «شبکه هوشمند امید» (باکسیت) به مبلغ ۳۵ میلیارد تومان به شرکت «نیا تجارت نیاراد» فروخته است. همچنین هیات مدیره تپسی پیشنهاد افزایش بیش از هشت برابری سرمایه این شرکت از حدود ۲۴۶ میلیارد و ۲۵۶ میلیون تومان را به ۲ هزار میلیارد تومان، به مجمع عمومی فوقالعاده ارایه کرده است. باکسیت به عنوان اپراتور پست خصوصی، زیرمجموعه تپسی بود و در زمینه توزیع بستههای فروشگاهی و خریدهای اینترنتی در سراسر کشور فعالیت میکند.
🔹 تخفیفان: تخفیفان اعلام کرد سرویس جدیدی به نام «پرداخت سریع تخفیفان» را راهاندازی کرده است. در این سرویس، تخفیفان با بهرهمندی از گستردهترین شبکه پذیرندگی در کشور، این امکان را فراهم کرده است که کاربران بتوانند در خریدهای حضوری با اسکن بارکد تولید شده، به راحتی از موجودی «کیف پول تخفیفان» خود استفاده کنند. کیف پول تخفیفان بهعنوان ابزاری کارآمد برای مدیریت بازگشت وجه طراحی شده است.
🔹 دکتردکتر: پلتفرم «دکتردکتر» به تازگی با همکاری «فاروما» سرویس ارسال دارو را به خدمات خود اضافه کرده است. این سرویس هماکنون در شهر تهران فعال است و بهزودی در سایر شهرها نیز راهاندازی خواهد شد.
🔹 ایرانسل: ایرانسل اعلام کرد ظرفیت تبلیغی و حمایتی سوپراپلیکیشن «ایرانسلمن» را در اختیار کسبوکارهای اینترنتی دارای مجوز قرار میدهد. به گفته ایرانسل سوپراپ ایرانسلمن بیش از ۲۰ میلیون مشترک فعال ماهانه دارد و تاکنون کسبوکارهایی از جمله بانیمد و بیمهبازار، در این بخش قرار گرفتهاند.
🔹 فینووا: شنیدهها حاکی از آن است که «فینووا»، متعلق به هلدینگ «ارتباط فردا»، قصد دارد شعبه چهارراه ولیعصر فضای کار اشتراکی خود را تعطیل کند. کسبوکارهای مطرحی مانند تپسی، نوبیتکس، اتاقک، ایوند، باهمتا و پیپینگ سابقه حضور در این فضای کار اشتراکی را دارند.
🔹 دیجیاکسپرس: شرکت «دیجیاکسپرس» که به عنوان بازوی لجستیکی دیجیکالا فعالیت میکند، اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیون بسته به ۲ هزار و ۲۶۰ نقطه شهری و روستایی تحویل داده است. براساس گزارش دیجیاکسپرس سالانه ۶۰۰ میلیون بسته در ایران توزیع میشود. دیجیاکسپرس ۷۸ مرکز عملیاتی در کشور دارد که مجموعا ۳۸ هزار متر مربع مساحت دارند.
🔹 همراه اول: وحید شاهمنصوری، رییس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول اعلام کرد این شرکت در چند سال گذشته سالانه بهطور متوسط حدود ۴ هزار میلیارد تومان در راستای تامین تجهیزات، محصولات و خدمات از شرکتهای دانشبنیان داخل کشور هزینه کرده است.
🔹 پیمان: پلتفرم «پیمان» اعلام کرد این شرکت در ۶ ماهه نخست سال جاری، موفق شد از مجموع ارزش تعدادی و مبلغی تراکنشهای سال ۱۴۰۲ خود عبور کند و حد نصاب جدیدی را به ثبت برساند. همچنین مجموع مبلغ تراکنشهای موفق ماهانه پیمان در شهریور ۱۴۰۳ از ۲۱۰۰ میلیارد ریال عبور کرد که رکورد جدیدی در تراکنشهای ماهانه این شرکت به شمار میرود. پیمان با ارایه راهکار دایرکت دبیت، امکان پرداختهای خودکار، زمانبندی شده و آنی را برای کاربران فراهم میکند. این خدمات در حال حاضر برای مشتریان ۱۲ بانک کشور و در بیش از ۱۰۰ اپلیکیشن و پلتفرم قابل دسترسی است.
🔹 اسنپ: اسنپ اعلام کرد از ابتدای راهاندازی قابلیت دسترسپذیری در این پلتفرم تا نیمه شهریور ۱۴۰۳، تعداد ۱۵ هزار و ۱۰۹ کاربر راننده دارای معلولیت و ۶۷ هزار و ۸۳۸ کاربر مسافر نوع معلولیت خود را در اپلیکیشن اسنپ ثبت کردهاند.
🔹 تاکسی اینترنتی: سازمان امور مالیاتی کشور با صدور برگ تشخیص مالیاتی برای شرکت اسنپ، خواستار پرداخت مالیات ارزش افزوده این شرکت از سال ۱۴۰۰ شد. دیوان عدالت اداری با رسیدگی به شکایت اسنپ از سازمان امور مالیاتی، اعلام کرد خدمات هوشمند ارایه شده توسط این شرکت، مشمول بند معافیت قانون مالیات برارزش افزوده نیست.
🔹 بلیت هواپیما: دادستانی تهران ۵۶ سایت فاقد مجوز فروش الکترونیکی بلیت هواپیما را مسدود کرد. علاوه بر این، طبق گفته دادستان تهران از اسفند ماه سال ۱۴۰۲، ۴۱ سایت و آژانس هواپیمایی دارای مجوز، ولی متخلف نیز به دلیل گرانفروشی بلیط پرواز، طی دستور قضایی به سازمان هواپیمایی، به مدت یک ماه تعلیق شدهاند.
🔹 ایسپا: نتایج آخرین نظرسنجی «ایسپا» نشان میدهد فیلتر شدن اینستاگرام و واتساپ در شهریور ماه ۱۴۰۱ تاثیر چندانی روی استفاده کاربران از اینستاگرام نگذاشته، اما باعث کاهش تعداد کاربران واتساپ شده است. در سوی دیگر، فیلترینگ باعث جهش قابل توجه کاربران «ایتا»، «بله» و «روبیکا» شده است. طبق این نظرسنجی، اینستاگرام همچنان و با وجود فیلترینگ، محبوبترین پلتفرم اجتماعی در ایران است.