سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های آنلاین را ممنوع اعلام کرد

سازمان غذا و دارو با صدور ابلاغیه‌ای فوری به تمامی داروخانه‌های کشور، هرگونه همکاری مستقیم و غیرمستقیم با سکوهای اینترنتی و کسب‌وکارهای مجازی حمل‌ونقل کالا در خصوص نسخه پیچی، تهیه و ارسال اقلام دارویی و غیردارویی یارانه‌ای را تا زمان ابلاغ دستورالعمل‌های جدید، ممنوع اعلام کرد. این اقدام، در بحبوحه تقابلات میان نهادهای سنتی و پلتفرم‌های دیجیتال در حوزه سلامت صورت می‌گیرد.

بر اساس نامه‌ای که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ از سوی دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است، داروخانه‌های دولتی، خصوصی و وابسته به نهادهای عمومی موظفند فورا از هرگونه همکاری با پلتفرم‌های اینترنتی و کسب‌وکارهای مجازی حمل‌ونقل کالا در زمینه نسخه‌پیچی و ارسال هر نوع اقلام دارویی (با نسخه و بدون نسخه، الکترونیک و غیرالکترونیک) و اقلام غیردارویی یارانه‌ای مانند شیرخشک، خودداری کنند.

این ممنوعیت تا زمان ابلاغ «دستورالعمل و ضوابط فنی ثبت و پردازش سفارش‌های خدمات برخط دارورسانی، خدمات غیرحضوری و بسته‌بندی و حمل فرآورده‌های دارویی در قالب نسخ الکترونیک» توسط سازمان غذا و دارو پابرجا خواهد بود.

در این ابلاغیه تاکید شده است که متخلفان، علاوه بر اعمال اقدامات نظارتی کمیسیون قانونی ماده ۲۰، مستند به مواد ۱۱، ۱۵، ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۶ و ۴۴ قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی و همچنین ضوابط اختصاصی اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی و بند (ب) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، برای اعمال تعزیرات حکومتی و سایر مجازات‌های قانونی به مراجع ذی‌صلاح معرفی خواهند شد.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که در ماه‌های اخیر، فشار انجمن داروسازان ایران بر پلتفرم‌های توزیع اینترنتی دارو افزایش یافته است. انجمن داروسازان پیش‌تر با ارسال نامه‌ای به ریاست جمهوری، پلتفرم‌ها را به «اشاعه رانت و فساد» متهم کرده بود، در حالی که سازمان نصر اقدامات سازمان غذا و دارو را «انحصارگرایانه» و «خلاف قانون» دانست و بر لزوم رعایت اصول رقابت آزاد و عدم مانع‌تراشی برای کسب‌وکارهای دیجیتال تاکید کرد.

سازمان غذا و دارو در پایان این ابلاغیه اشاره کرده است که «ضابطه فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیردارویی در داروخانه مورخ ۱۳۹۷/۶/۱۱ این سازمان در حال بازبینی بوده و در این خصوص متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

این ممنوعیت فوری می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر فعالیت پلتفرم‌های فعال در حوزه دارورسانی آنلاین و همچنین دسترسی شهروندان به خدمات دارویی از طریق این پلتفرم‌ها داشته باشد و به نظر می‌رسد فاز جدیدی از نبرد رگولاتوری در حوزه سلامت دیجیتال را آغاز کرده است.

link

مطالب مرتبط

تبدیلرمزارزها و فین‌تک

مصاحبه با سپیده پناه، مدیر ارشد بازاریابی صرافی ارز دیجیتال تبدیل؛ نگاهی نو به بازاریابی ارجاعی در فینتک ایران

در فضای رقابتی و پرچالش فینتک و ارزهای دیجیتال، صرافی «تبدیل» با کمپینی نوآورانه به نام «سود دو نفره» توانسته است مفهوم بازاریابی ارجاعی (Referral Marketing) را به سطح جدیدی…
خبرها

رسوب حق بیمه در اینشورتک‌ها؛ معضل یا اهرم توسعه؟ جدال بیمه مرکزی و استارتاپ‌ها

در حالی که بیمه مرکزی نسبت به «رسوب حق بیمه» در اینشورتک‌ها هشدار داده و خواستار اصلاح روابط با این استارتاپ‌ها شده است، فعالان حوزه بیمه آنلاین معتقدند این انباشت…
خبرها

انجمن تجارت الکترونیک تهران: اتهام رانت به دارورسانی آنلاین، دفاع از انحصار است

در پی نامه اخیر انجمن داروسازان ایران به ریاست جمهوری مبنی بر «اشاعه رانت و فساد» توسط پلتفرم‌های توزیع آنلاین دارو، کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران با بیانیه‌ای…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم