هدرا در نوبیتکس لیست شد

ارز دیجیتال هدرا هش‌گراف HEDERA با نام اختصاری (HBAR) در صرافی نوبیتکس لیست شده و امکان خرید و فروش آن برای کاربران این صرافی فراهم شده است.

 

هدرا هش‌گراف یک پروژه مبتنی بر دفترکل توزیع‌شده است که تفاوت‌های زیادی با بلاکچین دارد و بعضی از متخصصان فناوری، از هش‌گراف به عنوان نسل بعدی بلاکچین یاد می‌کنند. البته چنین اتفاقی چندان هم ساده نیست و باید منتظر پذیرش بیشتر این پروژه در جامعه کریپتو بود.  

برای اطلاع از آینده یا چشم‌انداز یک توکن، باید درباره پروژه و پشتوانه آن توکن بیشتر بدانیم. برای ورود به بحث پروژه توکن هدرا که توکن شبکه هش‌گراف است، ابتدا باید بدانیم دفترکل توزیع‌شده که در بالا به آن اشاره کردیم چیست. دفترکل توزیع‌شده یک پایگاه داده غیرمتمرکز است که توسط افراد حاضر در شبکه یا همان نودها نگهداری می‌شود. این گره‌ها یا نودها برای دستیابی به هدفی مشترک با یکدیگر کار می‌کنند. مجموع این نودها و اطلاعاتی که بین آنها رد و بدل و تایید می‌شود، در واقع به صورت غیرمتمرکز، وظایف یک سیستم متمرکز را ایفا می‌کند؛ در مثال مالی، نقش بانک را دارند که مانند بانک متمرکز نیستند و کاربران هستند که تراکنش‌ها و واریز و برداشت‌ها را تایید می‌کنند.

شبکه بلاکچین نیز یک دفترکل توزیع‌شده است که نودها و ماینرها در آن تراکنش‌ها را تایید می‌کنند؛ بلامچین بیت کوین به همین شکل عمل می‌کند.  وقتی یک تراکنش با موفقیت انجام شود،‌ تمام داد‌ه‌های مربوط به آن در یک بلوک قرار می‌گیرند و آن بلوک به مجموعه بلوک‌های قبلی اضافه می‌شود. بلوک‌ها به ترتیب زمان ایجاد شدنشان پشت سر هم قرار می‌گیرند. داده‌ای از هر بلوک در بلوک بعدی قرار می‌گیرد و به این ترتیب، مجموعه‌ای از بلوک‌ها تشکیل می‌شود که داده‌های داخل آن‌ها قابل تغییر یا حذف نیستند.

این توضیح کوتاه درباره بلاکچین کافی بود تا به هش‌گراف بپردازیم. هش گراف نیز مبتنی بر دفترکل توزیع‌شده است با این تفاوت که در این شبکه، نودها به صورت تصادفی اطلاعات را در اختیار نودهای دیگر قرار می‌دهند و انتقال اطلاعات، به صورت متوالی نیست. هش گراف همانطور که از اسمش مشخص است به جای زنجیره بلوک، ساختار گراف‌شکل دارد. در این ساختار نودها به صورت تصادفی اطلاعات تراکنش‌ها را به نودهای دیگر منتقل می‌کنند و با تایید دو سوم نودها، تراکنش تایید و اجرا می‌شود.

هنگامی که یک نود با نود دیگری ارتباط برقرار می‌کند، تمام اطلاعات مربوط به ارتباط خود با نود قبلی را با یک گره یا نود تصادفی دیگر به اشتراک می‌گذارد. آن نود دیگر باید این داده‌ها را با نودهای تصادفی بعدی به اشتراک بگذارد و به این ترتیب شبکه از آنچه در حال رخ دادن است مطلع می‌شود. نکته اینجاست که در اینجا نود بعدی می‌داند که اطلاعات را دقیقا از کدام نود با چه مشخصاتی دریافت کرده و نود بعد از آن هم می‌داند که اطلاعات از چه نودهایی به او منتقل شده است.

این رویکرد در رسیدن به اجماع، دستیابی به سرعت تراکنش بالا تا  ۱۰ هزار TPS را ممکن می‌کند. برخی از بلاکچین‌ها مانند سولانا سرعت تراکنش‌های سریع‌تری دارند، اما Hashgraph بسیار سریع‌تر از پرکاربردترین بلاک‌چین‌ها یعنی اتریوم و بیت‌کوین است. هش‌گراف همچنین نسبت به اتریوم و بیت کوین در مصرف انرژی کارآمدتر است، زیرا به قدرت محاسباتی زیادی نیاز ندارد.

آنچه در عمل هش‌گراف را از بلاکچین متمایز می‌کند سرعت بالای انتقال و تایید دیتا و تراکنش است.

جالب است بدانید شرکت‌های بزرگی مثل گوگل، IBM  و  LG در پروژه هش‌گراف سرمایه‌گذاری کرده‌اند. نکته این است که بر خلاف بلاکچین که هر کسی در هر نقطه‌ای از جهان می‌تواند از طریق ماینر یا استیکینگ به عنوان یک نود، در تایید تراکنش‌ها ایفای نقش کند، در هش‌گراف، نودهای مشخصی می‌توانند تراکنش‌ها را تایید کنند و این تایید تراکنش برخلاف بلاکچین، که به صورت متوالی انجام می‌شود، در اینجا به صورت موازی صورت می‌گیرد و به همین دلیل در یک لحظه امکان تایید چندین تراکنش وجود دارد و این سادگی کار، علاوه بر افزایش سرعت انجام تراکنش‌ها، باعث کاهش کارمزد تراکنش نیز می‌شود. سرعت انجام تراکنش و امنیت بالا، نقطه قوت هش‌گراف است.

در این شبکه امکان استیکینگ نیز وجود دارد و سود استیک توکن هدرا به کاربر تعلق می‌گیرد، اما استیک کردن باعث نمی‌شود که امکان تایید تراکنش به استیک‌کننده داده شود، بلکه تایید تراکنش تنها توسط گره‌های مشخص‌شده انجام می‌شود و به همین دلیل این ساختار، نسبت به ساختار بلاکچین که تقریبا به‌طور کامل غیرمتمرکز است، متمرکز‌تر محسوب می‌شود.  

آنطور که تیم مدیریت هش‌گراف می‌گویند امنیت حاکم بر این پروژه آنقدر بالا است که فاکتورهای مخرب نیز نمی‌توانند بر آن تاثیرگذار باشند.

با این توضیحات و با توجه به پروژه قوی و آینده این رمزارز، ارز دیجیتال هدرا در نوبیتکس لیست شده و امکان خرید و فروش این رمزارز برای کاربران ایرانی وجود دارد.

امکان نگهداری این ارز دیجیتال در نوبیتکس و کیف‌پول‌های سخت افزاری مثل LEDGER NANO و نرم‌افزاری مثل تراست ولت، اتومیک و کوینومی وجود دارد.

ارز دیجیتال هدرا در حال حاضر در رتبه ۳۸ کوین‌مارکت‌کپ قرار دارد و در محدوده ۰.۰۴۷ دلار معامله می‌شود، اما نکته اینکه این رمزارز در اوج قیمتی خود، قله ۰.۵۰ دلار را دیده و هم اکنون قیمت آن کمتر از یک دهم قیمت روزهای اوجش قرار دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
link

مطالب مرتبط

خبرها

پادکست اخبار استارتاپی هفته؛ از اضافه شدن قابلیت استوری به اسنپ تا انتخابات اتحادیه

پادکست استارتاپ ۳۶۰ هر هفته جمعه‌ها منتشر می‌شود. این پادکست تازه‌ترین تحولات استارتاپی و تکنولوژی هفته در ایران را دنبال می‌کند. در قسمت ۲۶۹ این پادکست، از برخورد تامین اجتماعی…
خبرها

نتایج نظرسنجی «چندین»: نسل جدید کارجویان از چه زاویه‌ای به چالش‌های کاری نگاه می‌کنند؟

چطور می‌توان نسل جدید کارجویان را شناخت و انتظارات آن‌ها از محیط کار را درک کرد؟ «چندین» با برگزاری یک نظرسنجی از بازدیدکنندگان غرفه توسن در چهاردهمین نمایشگاه کار دانشگاه…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم