سرآوا با رای اکثریت سهامداران، از هلدینگ هزاردستان خارج خواهد شد تا پایان فعالیت این مجموعه سرمایهگذاری رقم بخورد. خریدار این سهام خود هزاردستان است که برای این معامله، سه هزار میلیارد تومان پرداخت خواهد کرد.
سرآوا ۱۲.۰۹ درصد از سهام هلدینگ هزاردستان را در اختیار دارد. قرار است این سهام با تخفیف ۳۰ درصدی (برای نقدشوندگی) معادل ۳۰۷۳ میلیارد تومان به هزاردستان واگذار شود. معاملهای که به پیشنهاد هزاردستان انجام شده و خریدار آن نیز خود این هلدینگ است. دیوار در تماس با استارتاپ۳۶۰ این خبر را تایید کرد.
ارزشگذاری کل سهام هزاردستان بدون تخفیف، ۳۶۳۰۰ میلیارد تومان است که انتهای سال گذشته توسط شرکت ترنج انجام شده است.
سرآوا در سال ۱۳۹۲ روی کافه بازار ۳۰۰ میلیون تومان سرمایهگذاری کرد. پس از آن هلدینگ هزاردستان شکل گرفت و بازار، دیوار، کارنامه و… زیرمجموعه این هلدینگ فعالیت کردند. حال این سرمایهگذاری در طول تقریبا ۱۱ سال، بازگشت سرمایه بیش از ۱۰ هزار برابری را محقق کرده. بازدهی دلاری این سرمایهگذاری ۵۴۱ برابر است.
حدود دوماه پیش نیز با خروج سرآوا از بین سرمایهگذاران دیجیکالا، بزرگترین خروج در این اکوسیستم رقم خورد. سال گذشته نیز سرآوا از سهامداری شرکتهایی نظیر الوپیک و نوار خارج شده بود.
چرا سرآوا از هزاردستان خارج شد؟
علت فروش سهام هزاردستان توسط سرآوا، حمایت از موسسان شرکتهای استارتاپی، ایجاد امید در دل کارآفرینان جوان و به حرکت درآوردن چرخه اکوسیستم استارتاپی عنوان شده است.
«سعید رحمانی»، بنیانگذار سرآوا در نامهای به سهامداران این شرکت سرمایهگذاری برای قبول این خروج نوشته است که تنها مسیر خروج از بنبست کنونی تسهیل بازگشت بالاترین میزان سرمایه و در سریعترین زمان ممکن به اکثریت سهامداران است. امری که از آن به معنای جدایی همه سهامداران با رعایت توافقنامه سهامداران شرکت یاد شده است.
در نامه رحمانی به سهامداران سرآوا آمده است: «در یک دهه گذشته، هدف ما ایجاد امید، تقویت روحیه کارآفرینی و اتکا به نفس در جوانان کشور و خلق ارزش در استارتاپهای تکنولوژی محور در ایران بوده است. امروز وقت آن رسیده تا با فروش سهام خود در هزاردستان، آن هم به موسسین شرکت، مسیر ادامه رشد و پیشرفت را برای این شرکت هموار و انتهای یک مسیر پر از سرافرازی را برای سرآوا رقم بزنیم.»