دومین جلسه کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران، امروز هفتم آبان ماه در اتاق بازرگانی ایران به منظور بررسی سند پیشنویس «دانشبنیان شدن اقتصاد» برگزار شد.
در این جلسه دکتر افشارتبار از سوی معاونت علمی مهمان حاضر در مراسم بود و به ارایه سند دانشبنیان شدن اقتصاد پرداخت. او در این جلسه تصریح کرد که اکنون ۹ هزار شرکت دانشبنیان در کشور داریم و کمتر از ۵ درصد صادرات کشور دانشبنیانی است.
شاهین ظهوری، نایب رییس کمیسیون دانشبنیان اتاق ایران، سهم واقعی صادرات شرکتهای دانشبنیان کشور را زیر ۲.۵ درصد عنوان کرد و آن را با سهم ۴۵ درصدی کشوری همچون سنگاپور قیاس کرد.
یکی از نگرانیها و موارد مورد بحث درباره سند از سوی حاضران در این جلسه، در خصوص استقلال شرکتهای خصوصی و رقابت توسط شرکتهای خصولتی و دولتی بود. حاضران خواستار گنجاندن بندهایی در سند بودند که نهادهای حاکمیتی صاحب سرمایه در کشور، با بخش خصوصی دانشبنیان رقابت نکنند و در واقع سرمایهگذاری انجام دهند.
حسن جلیلی به نمایندگی از ستاد اجرایی فرمان امام در این جلسه عنوان کرد که ستاد سالانه چند صد میلیارد تومان در شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری میکند و یکی از شروط ستاد این است که سهامش در شرکتها حداکثر ۴۹ درصد باشد و سیاست خروج بین ۳ تا ۵ سال را دارد.
در انتهای این جلسه عنوان شد که هر کدام از اعضا به نمایندگی از صنعت خود، نظراتشان را در خصوص تکمیل سند تا دو هفته دیگر اعلام کنند.