این غول فناوری اعلام کرده که از این پس خدمات خود به مشتریان پاکستانی را از طریق نمایندگان فروش (Resellers) و دفاتر منطقهای نزدیک خود ارایه خواهد داد. اگرچه مایکروسافت این تصمیم را بخشی از یک بازآرایی ساختاری جهانی عنوان میکند، اما مدیران سابق این شرکت آن را نشانهای نگرانکننده از محیط کسبوکار ناپایدار در پاکستان میدانند.
سخنگوی مایکروسافت اطمینان داده است که قراردادها و سطح خدمات به مشتریان تحت تاثیر این تغییر قرار نخواهد گرفت. این اقدام که بر پنج کارمند این شرکت در پاکستان تاثیر میگذارد، در ادامه کاهش ۴ درصدی نیروی کار جهانی مایکروسافت صورت میگیرد. دفتر پاکستان بیشتر بر فروش محصولات آفیس و آژور متمرکز بود و تیم مهندسی در این کشور نداشت.
با این حال، جواد رحمان، اولین مدیر مایکروسافت در پاکستان، این خروج را فراتر از یک تصمیم شرکتی و «سیگنالی هشداردهنده از محیطی که کشور ما ایجاد کرده» توصیف کرد؛ محیطی که «حتی غولهای جهانی مانند مایکروسافت نیز ماندن در آن را ناپایدار میبینند.» این اتفاق در حالی رخ میدهد که پاکستان نتوانسته مانند هند به یک مرکز اصلی برای تیمهای مهندسی شرکتهای غربی تبدیل شود و بازار فناوری آن بیشتر در دست شرکتهای داخلی و چینی مانند هواوی است.
نکته قابل توجه، تضاد این تصمیم با اقدامات اخیر دولت پاکستان و سایر غولهای فناوری است. این خروج تنها چند روز پس از آن اعلام میشود که دولت پاکستان از طرحی برای ارایه گواهینامه IT با همکاری مایکروسافت و گوگل به نیم میلیون جوان خبر داده بود. این در حالی است که گوگل، رقیب مایکروسافت، اخیرا سرمایهگذاریهای خود در بخش آموزش پاکستان را افزایش داده و در حال بررسی تولید کرومبوک در این کشور است.
دیدگاهتان را بنویسید