افزایش استفاده آمریکایی‌ها از «الان بخر، بعدا پرداخت کن» برای خریدهای سوپرمارکتی

براساس داده‌های جدید شرکت Lending Tree که روز جمعه منتشر شد، تعداد فزاینده‌ای از آمریکایی‌ها برای خرید مایحتاج روزمره و سوپرمارکتی خود از وام‌های «الان بخر، بعدا پرداخت کن» (Buy Now, Pay Later – BNPL) استفاده می‌کنند و شمار بیشتری از آن‌ها در پرداخت اقساط این وام‌ها تاخیر دارند.

این ارقام جدیدترین نشانه‌ها هستند که حاکی از فشار اقتصادی بر برخی مصرف‌کنندگان است که در مواجهه با تورم مداوم، نرخ‌های بهره بالا و نگرانی‌ها پیرامون تعرفه‌ها، در تامین هزینه‌های ضروری مانند سوپرمارکتی با مشکل روبرو هستند.

در یک نظرسنجی که در روزهای ۲ و ۳ آوریل از ۲۰۰۰ مصرف‌کننده آمریکایی ۱۸ تا ۷۹ سال انجام شد، حدود نیمی از آن‌ها گزارش دادند که از خدمات BNPL استفاده کرده‌اند. از این تعداد، ۲۵٪ پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که برای خرید سوپرمارکتی از وام‌های BNPL استفاده می‌کنند! این رقم نسبت به ۱۴٪ در سال ۲۰۲۴ و ۲۱٪ در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد.

در همین حال، این نظرسنجی نشان داد که ۴۱٪ پاسخ‌دهندگان در سال گذشته حداقل یک بار در پرداخت اقساط وام BNPL خود تاخیر داشته‌اند که این رقم نیز نسبت به ۳۴٪ در سال قبل افزایش یافته است. مت شولتز، تحلیلگر ارشد امور مالی در Lending Tree، می‌گوید بیشتر کسانی که در پرداخت تاخیر داشته‌اند، تاخیرشان بیش از یک هفته نبوده است.

شولتز اظهار داشت: «بسیاری از مردم در حال تقلا هستند و به دنبال راه‌هایی برای کشش بودجه خود می‌گردند. تورم همچنان یک مشکل است. نرخ‌های بهره همچنان بسیار بالا هستند. عدم قطعیت زیادی پیرامون تعرفه‌ها و سایر مسائل اقتصادی وجود دارد، و همه این‌ها باعث می‌شود بسیاری از مردم به دنبال راه‌هایی برای کشش بودجه خود به هر شکل ممکن باشند.» او افزود: «برای تعداد زیادی از مردم، این به معنای تکیه بر وام‌های الان بخر، بعدا پرداخت کن خواهد بود، چه خوب و چه بد.»

شولتز از اینکه نتایج را نشانه‌ای از رکود بنامد خودداری کرد، اما گفت انتظار می‌رود شرایط پیش از بهبود، بدتر شود. او گفت: «فکر می‌کنم حداقل در کوتاه‌مدت اوضاع بدتر خواهد شد. دلیل زیادی برای انتظار بهبود این ارقام در کوتاه‌مدت نمی‌بینم.»

این وام‌ها که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهند خریدهای خود را به چند قسط کوچک‌تر تقسیم کنند، جایگزینی محبوب برای کارت‌های اعتباری هستند، زیرا اغلب بهره‌ای دریافت نمی‌کنند. اما مصرف‌کنندگان در صورت تاخیر در پرداخت ممکن است با هزینه‌های بالا روبرو شوند و اگر چندین وام را همزمان بگیرند، دچار مشکل خواهند شد. در نظرسنجی Lending Tree، شصت درصد از کاربران BNPL گفته‌اند که همزمان چند وام داشته‌اند و نزدیک به یک چهارم آن‌ها سه یا بیشتر وام همزمان داشته‌اند. شولتز تاکید کرد: «واقعا مهم است که مردم هنگام استفاده از این ابزارها احتیاط کنند، زیرا حتی با وجود اینکه می‌توانند ابزاری واقعا خوب و بدون بهره برای کمک به شما در گذران امور از یک حقوق تا حقوق بعدی باشند، ریسک زیادی نیز در مدیریت نادرست آن‌ها وجود دارد. بنابراین مردم باید با احتیاط قدم بردارند.»

یافته‌های Lending Tree پس از آن منتشر می‌شود که پیش از این نیز گزارش‌هایی مبنی بر استفاده گسترده از BNPL برای خریدهای غیرضروری مانند بلیت کنسرت و حتی سفارش غذا از DoorDash (پس از اعلام پذیرش BNPL توسط این شرکت) منتشر شده بود. این گزارش‌ها بحث‌هایی را در مورد وضعیت اقتصاد و نحوه استفاده مصرف‌کنندگان از بدهی برای حفظ سبک زندگی‌شان برانگیخته است.

در چند سال گذشته، مصرف‌کنندگان حتی در مواجهه با تورم مداوم و نرخ‌های بهره بالا، به دلیل بازار کار قوی و همگام بودن رشد دستمزدها با تورم (حداقل برای برخی کارگران)، نسبتا وضعیت پایداری داشتند. با این حال، اوایل سال جاری، شرکت‌های بزرگی از جمله والمارت و دلتا ایرلاینز شروع به هشدار کردند که این پویایی در حال تغییر است و آن‌ها شاهد نشانه‌های کاهش تقاضا هستند که منجر به پیش‌بینی فروش بدتر از انتظار شده است.

 

منبع گزارش: CNBC

link

مطالب مرتبط

خبرها

پر بیننده‌ترین سینماهای نوروز ۱۴۰۴ بر اساس فروش آنلاین؛ ایران مال در صدر، اکومال کرج در میان ۵ تای برتر

مردم در ایام نوروز ۱۴۰۴ استقبال قابل توجهی از سینماها داشتند و در مجموع ۷۲۴ هزار قطعه بلیت سینما را به صورت آنلاین خریداری کردند. بر اساس آمار منتشر شده…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم