حمزه جاوید، که در سال ۲۰۲۰ به همراه دوست دوران دبیرستان خود، سعد جنگده، استارتاپ «بازار» را تاسیس کرد، امیدوار است خدماتی مشابه «گروه علیبابا» در چین و «مرکادولیبره» در آمریکای جنوبی برای پنجمین کشور پرجمعیت جهان ایجاد کند. این استارتاپ با تکمیل فرایند خرید پلتفرم پرداخت دیجیتال «کینو» (Keenu) در هفتهای که گذشت، گام مهمی در این مسیر برداشت.
«بازار» که از حمایت شرکت «تایگر گلوبال منیجمنت» برخوردار است، به نمادی برای صنعت فناوری نوپای پاکستان تبدیل شده؛ صنعتی که با وجود تلاطمهای اقتصادی، سرمایهگذاران بزرگی را به خود جذب کرده است. این شرکت توانسته با وجود چندین شکست و عقبنشینی شرکتهای بزرگ در سالهای اخیر، به فعالیت خود ادامه دهد.
جاوید به بلومبرگ نیوز گفت: «در حال حاضر ما ترازنامه مالی بسیار قدرتمندی داریم و به همین دلیل توانستیم پیشرفت بیشتری داشته باشیم و این خرید را انجام دهیم.»
«بازار» از زمان تاسیس، طی دو دور جذب سرمایه، موفق به تامین ۱۰۰ میلیون دلار بودجه شده است که یک رکورد برای یک استارتاپ پاکستانی محسوب میشود. از دیگر حامیان مالی آن میتوان به شرکتهای «دیفای پارتنرز»، «ویومیکر پارتنرز» و «گروه سرمایهگذاری دراگونیر» اشاره کرد.
جاوید گفت که در حال حاضر فعالانه به دنبال سرمایه بیشتری نیست و در عوض بر گسترش شرکتی تمرکز دارد که کار خود را با کمک به بازرگانان برای خرید موجودی کالا یا مدیریت پلتفرمهایشان آغاز کرد. این شرکت فروش مستقیم به مصرفکننده را در سال ۲۰۲۴ آغاز کرد.
با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت پاکستان زیر ۳۰ سال سن دارند، «بازار» فینتک را فرصتی برای جذب کاربران آشنا با فناوری به خدمات خود میبیند. هدف جاوید ساختن یک سیستم یکپارچه خرید و پرداخت برای پاکستان است؛ مدلی که در آمریکا و چین رایج است و شرکتهایی مانند آمازون و علیبابا به دنبال کنترل کامل تجربه آنلاین برای مصرفکنندگان و فروشندگان هستند.
در همین راستا، شرکت خریداری شده یعنی «کینو»، فروشندگان را در بیش از ۱۵۰ شهر در سراسر پاکستان به یکدیگر متصل میکند و همزمان کیف پول موبایلی و خدمات پرداخت دیجیتال نیز ارایه میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید