میلیاردر هندی بزرگترین دیتاسنتر جهان را احداث می‌کند

شرکت ریلاینس متعلق به موکِش آمبانی قصد دارد دیتاسنتری با ظرفیت سه گیگاوات در شهر جامناگار هند احداث کند که بر اساس گزارش‌ها ممکن است به بزرگ‌ترین دیتاسنتر هوش مصنوعی جهان تبدیل شود و از تقاضای فزاینده برای هوش مصنوعی بهره‌مند گردد.

بلومبرگ روز جمعه گزارش داد این مرکز در مقایسه با بزرگ‌ترین دیتاسنتر فعلی دنیا، یعنی سایت ۶۰۰ مگاواتی مایکروسافت در ویرجینیا، بسیار بزرگ‌تر خواهد بود. به گفته همین گزارش، هزینه ساخت پروژه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

در سال ۲۰۲۰، آمبانی بیش از ۲۵ میلیارد دلار از گروهی از سرمایه‌گذاران از جمله متا، گوگل، سیلور لیک، جنرال آتلانتیک، KKR، مبادله و صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) جذب کرد تا از توسعه کسب‌وکارهای مخابراتی و خرده‌فروشی ریلاینس — که اکنون در هند پیشتاز هستند — حمایت کند. ریلاینس هم‌اکنون ارزشمندترین شرکت هند محسوب می‌شود.

آمبانی بر آن است تا عمده انرژی مورد نیاز این دیتاسنتر را از یک مجتمع انرژی سبز مجاور تأمین کند که شامل تولید انرژی خورشیدی، بادی و هیدروژنی است. همچنین گفته می‌شود انویدیا در حال فروش تراشه به ریلاینس برای این دیتاسنتر است. انویدیا و ریلاینس در ماه اکتبر از همکاری مشترک برای ساخت زیرساخت‌های هوش مصنوعی در هند خبر دادند.

ساخت دیتاسنتر جامناگار هم‌زمان با آن صورت می‌گیرد که شرکت‌های اوپن‌ای‌آی، سافت‌بانک و اوراکل این هفته اعلام کردند در قالب پروژه «استارگیت» تا سقف ۵۰۰ میلیارد دلار برای زیرساخت‌های هوش مصنوعی در ایالات متحده سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

link

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم