بنیانگذار سرآوا در اکوسیستم استارتاپی عراق سرمایه‌گذار می‌کند

براساس بیانیه مطبوعاتی‌ای که در رسانه Wamda منتشر شده، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه EQIQ، مستقر در ابوظبی و با تمرکز بر توسعه استارتاپ‌ها در عراق، اعلام کرد که حجم سرمایه خود را از ۱۵ میلیون دلار به ۳۰ میلیون دلار افزایش داده تا حضور پررنگ‌تری در اقتصاد دیجیتال عراق داشته باشد. این صندوق در حوزه‌های تجارت الکترونیک، لجستیک و فین‌تک به دنبال ایجاد زیست‌بومی هم‌افزا از کسب‌وکارهای فناوری‌محور است که پاسخ‌گوی نیازهای میلیون‌ها کاربر عراقی باشند.

EQIQ که توسط «محمد الحکیم» و «سعید رحمانی» بنیان‌گذاری شده، تاکنون ۸.۵ میلیون دلار در پنج استارتاپ سرمایه‌گذاری کرده که سه مورد از آن‌ها با مشارکت مستقیم EQIQ و تیم‌های موسس از شبکه این صندوق راه‌اندازی شده‌اند. این صندوق در ژانویه ۲۰۲۳ موفق به جذب ۱۵ میلیون دلار از مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاران محلی و منطقه‌ای شد و اکنون در حال جذب ۱۵ میلیون دلار دیگر برای گسترش تاثیر خود در بازار عراق است.

براساس این بیانیه، رهبران این صندوق تاکنون سابقه سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری در استارتاپ‌های فناوری و ایجاد بیش از ۳/۳ برابر بازده را دارند.

محمد الحکیم، کارآفرین سریالی که اولین استارتاپش را در ۱۵ سالگی راه‌اندازی و در ۱۹ سالگی به فروش رسانده بود، پس از سال‌ها زندگی و تحصیل در اروپا و فعالیت در بانک گلدمن ساکس، در سال ۲۰۱۴ به عراق بازگشت تا در توسعه اکوسیستم فناوری این کشور نقش‌آفرینی کند. او که سابقه مدیریت Careem در عراق و اردن را هم دارد، باور دارد عراق در آستانه دگرگونی دیجیتال قرار گرفته و نسل جوان و با انگیزه کشور آماده‌ی جهش است.

سعید رحمانی بنیانگذار و مدیرعامل اسبق سرآوا، کارآفرین و سرمایه‌گذار سریالی با سابقه‌ای بین‌المللی است که نقش کلیدی در رشد استارتاپ‌های بزرگی چون گروه دیجی‌کالا و گروه هزاردستان (کافه‌بازار، دیوار، بلد)، علی‌بابا و بسیاری دیگر از شرکت‌های استارتاپی ایران ایفا کرد.

EQIQ قصد دارد ۸۰ درصد سرمایه خود را به شکل هدفمند در ساخت زیست‌بومی از استارتاپ‌های مکمل در سه حوزه تجارت آنلاین، فین‌تک و لجستیک تخصیص دهد تا هر کدام بتوانند از خدمات و شبکه مشتریان یکدیگر بهره‌مند شوند.

سعید رحمانی، شریک موسس EQIQ، با اشاره به زیرساخت‌های در حال تثبیت عراق گفت: «ظهور کارآفرینان پرتلاش، سیگنالی روشن از پتانسیل رشد این بازار است. هدف ما ساختن شرکت‌های فناورانه مقاوم و تاثیرگذار است که ستون‌های اقتصاد آینده منطقه باشند. افزایش سرمایه به ۳۰ میلیون دلار، ابزار ما برای تحقق این هدف خواهد بود.»

 

منبع خبر

link

مطالب مرتبط

خبرها

ژوبین علاقبند؛ روایت یک دهه کارآفرینی و نگاه به آینده ایران

ژوبین علاقبند، چهره شناخته‌شده اکوسیستم استارتاپی ایران، در مصاحبه‌ای ویدیویی با پادکست «طبقه ۱۶»، به بیان دیدگاه‌های صریح خود درباره چالش‌های پیش روی استارتاپ‌ها، فرهنگ کارآفرینی و چشم‌انداز آینده فناوری…
خبرها

صعود تلگرام و ChatGPT در میان برترین اپلیکیشن‌های جهان؛ پاول دورف گزارش Sensor Tower را منتشر کرد

پاول دورف، بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام، با انتشار تصویری از گزارش Sensor Tower در کانال رسمی خود، از عملکرد چشمگیر این پیام‌رسان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵ خبر داد.

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم