در تازهترین تحول در اکوسیستم استارتاپی ایران، شرکت سرمایهگذاری سرآوا اعلام کرد که به عنوان بخشی از استراتژی خروج خود، از ترکیب سهامداری سه شرکت تسکولو، کیکجاس، و فرانش خارج شده است.
سرآوا پیش از این دارای سهمهایی در این سه شرکت بود که اکنون با صلح سهام صورت گرفته، از ترکیب سهامداری آنها خارج شده است. سهام سرآوا به ترتیب ۴۵.۴٪ در تسکولو، ۳۲٪ در کیکجاس و ۲۴٪ در فرانش بود. این اقدام در راستای اجرای استراتژی خروج سرآوا صورت میگیرد؛ استراتژی که در سالهای اخیر منجر به خروج این مجموعه از سهامداری شماری از شرکتهای پورتفولیو خود شده است.
طی سه سال گذشته، این چندمین خروج سرآوا از پورتفولیوی سرمایهگذاری خود است. پیشتر سرآوا از ساختار سهامداری گروه دیجیکالا، هزاردستان (کافهبازار و دیوار)، علیبابا، الوپیک، نوار و ایوند خارج شد.
خروج از سرمایهگذاریها بخشی طبیعی و حیاتی از چرخه فعالیت شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر (VC) محسوب میشود. این اقدام به شرکت سرمایهگذار امکان میدهد تا سرمایه خود را نقد کرده و منابع مالی جدیدی را برای سرمایهگذاریهای آتی در استارتاپهای نوظهور یا مراحل بعدی رشد، فراهم آورد.
این خروج در شرایطی رخ میدهد که اکوسیستم استارتاپی ایران در سالهای اخیر با چالشهای متعددی از جمله محدودیت در جذب سرمایه جدید، فیلترینگ و موانع رگولاتوری روبرو بوده است. در چنین فضایی، توانایی شرکتهای سرمایهگذاری برای اجرای استراتژی خروج و نقد کردن بخشی از سرمایهگذاریهای پیشین، هرچند از طریق روشهایی مانند صلح سهام، میتواند به حفظ پویایی اکوسیستم و ارایه فرصتهای جدید برای سرمایهگذاران و کارآفرینان کمک کند.
جزییات دقیقتر صلح سهام صورت گرفته و اینکه سهام سرآوا به چه مجموعهها یا افرادی منتقل شده است، کماکان اعلام نشده است.
مطالب مرتبط
سهامداران سرآوا سود حاصل از فروش «هزاردستان» را دریافت کردند
هزاردستان سهامش را از سرآوا خرید
بزرگترین خروج اکوسیستم استارتاپی ایران؛ سرآوا از دیجیکالا خارج شد
پربازدیدهای هفته
بیمه تامین اجتماعی برای رانندگان اسنپ و تپسی تصویب شد
ماجرای هدیه میلیونی دیجی کالا چه بود؟
سعید رحمانی، بنیانگذار سرآوا سکوت خود را شکست
بنیانگذاران نارنجی و دیوار «نوشدارو» را راهاندازی کردند
پادکست زوم