تسلا در حالی خودروهای برقی خود را به عربستان سعودی، کشوری سرشار از ذخایر نفت، معرفی میکند که فروش جهانی این شرکت در حال افول است و مدیرعامل آن، ایلان ماسک، به دلیل نقش بحثبرانگیزش در دولت ایالات متحده زیر ذرهبین قرار گرفته است.
تسلا اعلام کرده است که از ۱۰ آوریل، فروش خودروهای برقی خود را در عربستان سعودی آغاز میکند و همزمان رویدادی برگزار خواهد کرد تا این خودروها را به نمایش بگذارد. این شرکت روز چهارشنبه اعلام کرد که در این مراسم، شرکتکنندگان میتوانند «آینده رانندگی خودران» را با سایبرکب (Cybercab) تجربه کنند و با ربات انساننمای تسلا به نام آپتیموس (Optimus) آشنا شوند؛ رباتی که در نمایش پیشرفتهای آینده تسلا در هوش مصنوعی و رباتیک نقش دارد.
با این حال، شاید تسلا برای به دست آوردن سهمی قابل توجه از بازار عربستان با چالش روبهرو شود؛ چراکه طبق گزارش شرکت مشاوره PwC که در ماه سپتامبر منتشر شد، خودروهای برقی در عربستان فعلا کمی بیش از ۱ درصد کل فروش خودروها را تشکیل میدهند.
ورود تسلا به این بازار جدید در شرایطی صورت میگیرد که این شرکت از چند جهت تحت فشار است. سال گذشته، اولین کاهش سالانه فروش خود را از زمان عرضه عمومی سهامش تجربه کرد و با افتی ۱ درصدی مواجه شد. همچنین در چین که بزرگترین بازار خودروی جهان است، رقابت شدیدی با تسلا در جریان است؛ بهطوری که اخیراً شرکت چینی BYD، تولیدکننده خودروهای برقی و هیبریدی، آمار فروش سالانه ۱۰۷ میلیارد دلار را برای سال ۲۰۲۴ گزارش کرد که از رقم نزدیک به ۹۸ میلیارد دلار تسلا پیشی گرفته است.
هفته گذشته نیز BYD از سیستم شارژی فوقسریع رونمایی کرد که میتواند در عرض پنج دقیقه بردی معادل ۲۵۰ مایل (۴۰۲ کیلومتر) به خودرو اضافه کند و بهمراتب سریعتر از فناوری شارژ تسلا است. ابرشارژرهای تسلا (Superchargers) در حدود ۱۵ دقیقه میتوانند برای مسافت ۲۰۰ مایل (۳۲۲ کیلومتر) انرژی تأمین کنند.
تسلا در اروپا نیز با افت فروش مواجه است. طبق اعلام انجمن خودروسازان اروپایی، این شرکت در ماه فوریه امسال در قاره اروپا حدود ۴۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۴ خودرو فروخته است.
در ایالات متحده — بازار خانگی تسلا — نقش جنجالی ایلان ماسک در دولت، که شامل اخراج هزاران کارمند بخش دولتی به عنوان رئیس «وزارت بهرهوری دولت» بوده، بسیاری از خریداران بالقوه تسلا را دلسرد کرده است. در حالیکه علاقه به خودروهای برقی کارکرده بهطور کلی رو به افزایش است، قیمت تسلاهای دستدوم بهشدت سقوط کردهاند.
اقدامات ماسک در دولت، موجی از خرابکاریها علیه نمایشگاهها، ایستگاههای شارژ و خودروهای تسلا را در ایالات متحده به راه انداخته است. در همین راستا، افبیآی روز دوشنبه اعلام کرد که کارگروهی برای «مهار حملات خشونتآمیز علیه تسلا» تشکیل داده است. در عین حال، در بسیاری از مراکز تسلا اعتراضهای مسالمتآمیزی برپا شده و معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعار «ایلان ماسک باید برود» به حضور او در دولت انتقاد میکنند.
مجموعه این دردسرها بسیاری از سرمایهگذاران را به فروش سهام تسلا ترغیب کرده است، بهطوری که ارزش سهام این شرکت از زمان رسیدن به بالاترین رکورد تاریخی خود در ماه دسامبر، ۴۰ درصد سقوط کرده است.
مطالب مرتبط
هدیه ویژه ایرانسل برای عید سعید فطر
اینستاگرام هم مانند تیکتاک، امکان افزایش سرعت پخش ریلزها را ارایه میکند
تنسنت در یوبیسافت سرمایهگذاری میکند
پربازدیدهای هفته
بیمه تامین اجتماعی برای رانندگان اسنپ و تپسی تصویب شد
ماجرای هدیه میلیونی دیجی کالا چه بود؟
سرویس جدید «فودرو» اسنپفود چگونه کار میکند؟
پادکست زوم