شماره دهم فصلنامه فناوری‌های مالی منتشر شد

در شماره دهم فصلنامه فناوری‌های مالی در چهار بخش «داده برای بهبود فضای کسب‌وکارها و مردم»، «حاکمیت داده و تحلیل ریسک در صنعت بیمه»، «داده‌های عمومی در نظام حکمرانی» و «حاکمیت داده در صنعت مالی و بانکی» به کیفیت و حاکمیت داده در حوزه‌های مختلف پرداخته شده است.

دهمین شماره فصلنامه فناوری‌های مالی با موضوع «حاکمیت داده» منتشر شد.

حاکمیت داده (Data Governance) به مجموعه‌ای از سیاست‌ها، فرایندها، استانداردها و ساختارهایی گفته می‌شود که به‌منظور مدیریت بهینه، کنترل و استفاده از داده‌ها در یک اکوسیستم طراحی شده‌اند. مفهوم کلیدی کیفیت و حاکمیت بر داده‌ها، به‌صورت مستقیم در عملکرد صنعت و کسب‌وکارها اثر مستقیم می‌گذارد.

در شماره دهم فصلنامه فناوری‌های مالی در چهار بخش «داده برای بهبود فضای کسب‌وکارها و مردم»، «حاکمیت داده و تحلیل ریسک در صنعت بیمه»، «داده‌های عمومی در نظام حکمرانی» و «حاکمیت داده در صنعت مالی و بانکی» به کیفیت و حاکمیت داده در حوزه‌های مختلف پرداخته شده است.

در این فصلنامه گفت‌وگویی با قاسم نعمتی، عضو هیئت عامل و معاون مدیرعامل در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه‌ پاسارگاد انجام شده و با او چالش‌های داده‌ای در مدیریت مطالبات صنعت بیمه مورد بررسی قرار گرفته است. در این گفت‌وگو‌ او تاکید دارد که تولید و تجمیع درست داده بزرگترین رسالت هر شرکت بیمه در راستای کمک به خود و صنعت است.

از آنجایی که روزانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار و سالانه حدود هشت تریلیون دلار در حوزه سلامت در دنیا هزینه می‌شود، نیما فاضلی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیکی تهران ضمن اشاره به اهمیت داده‌های سلامت و استانداردها در این حوزه با دسته‌بندی کلان‌داده‌های حوزه سلامت و مرور ساختار نظام سلامت، به آسیب‌شناسی شیوه استفاده از داده‌های سلامت در ایران پرداخته است.

علی زارع، مدیر محصول راهکارهای کشف تقلب داتین، دیگر نویسنده این شماره است. او در مقاله‌ خود شرح داده که نقش اصول و ابزارهای حاکمیت داده در شناسایی فعالیت‌های مشکوک و پیشگیری از تقلب بانکی چیست و به‌صورت موردی اشاره کرده چطور می‌توان مبتنی بر اصول حاکمیت داده، نقش برای شناسایی تقلب تعریف کرد و بر اساس آن نمونه‌های کاربردی پیشنهاد داد.

در این شماره روح‌الله رهبرپور، مدیر رگولاتوری گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان در بررسی موضوعی تحت عنوان «چالش‌های سامانه‌های حاکمیتی برای ایجاد دسترسی به داده» از انتظار کسب‌وکارها در این زمینه می‌گوید. اینکه آنها از حاکمیت می‌خواهند تا داده‌ها را به‌صورت قابل اعتماد در اختیار آنها قرار دهد. به نظر او حاکمیت بایستی به‌جای ایجاد سامانه، داده‌های قابل اعتماد را به‌صورت قابل استفاده از جمله API در دسترس کسب‌وکارها قرار دهد.

سرمقاله این شماره به قلم جمال احمدی، عضو شورای سردبیری است که در آن از تلاش دولت‌ها و سازمان‌ها می‌گوید که در پی آن هستند تا با نظام‌مندکردن شیوه برخورد با داده‌ها بتوانند تصمیم‌گیری‌ها و عملکردها را بهینه کنند. او معتقد است مسیر سازمان‌ها و کشورها آنجا از هم جدا می‌شود که هر کدام نسبت به حکمرانی و حاکمیت، تفسیر مطلوب خود را پیش می‌گیرند.

سعید ایثاری، معاون فناوری و هوشمندسازی شرکت سیمرغ بیمه ایران، محمدجعفر نعناکار، مدیر امور حقوقی فناپ، حمیدرضا پیراوی، کارشناس عالی توسعه بازار بانکی داتین، علی غلامی، معاون مالی ازکی، رضا قربانی، مدیرعامل راه‌کار، ایمان ارسطو، مدیرعامل مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده مالی و بیمه پلنت و امیر اصغری، مدیر پردیس علم و فناوری دانشگاه خوارزمی و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ایرانساین دیگر نویسندگان این شماره هستند. در این فصلنامه همچنین گفت‌وگویی با ندا بابادی، معاون اداره کل فناوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی و سعید جرفی، رئیس اداره کل آمار و تحلیل داده‌های کسب‌وکار بانک کشاورزی انجام شده است.

برای دریافت شماره دهم فصلنامه فناوری‌های مالی با موضوع «حاکمیت داده» اینجا را کلیک کنید.

link

مطالب مرتبط

خبرها

اپلیکیشن ویرایش ویدیوی اینستاگرام در حالی عرضه می‌شود که CapCut همچنان مسدود است

به دنبال توقف موقت فعالیت تیک‌تاک در آمریکا، آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام، اعلام کرد که اپلیکیشن جدیدی به نام “Edits” به‌زودی عرضه می‌شود که می‌تواند جایگزینی برای CapCut در iOS…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم