رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در بخش حجم معاملات تجارت الکترونیکی رشد ۷۵ درصدی را شاهد بودیم که البته این بدون در نظر گرفتن معاملات دولتی الکترونیکی است.
امین کلاهدوزان، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صبح امروز در افتتاحیه رویداد روز ملی تجارت الکترونیکی گفت: مانند سال گذشته بحث اهدای جوایز به برترینهای تجارت الکترونیک کشور خواهیم داشت. شرکتهایی که بر اساس اطلاعات مالی ثبت شده و نحوه پاسخگویی آنها به مشتریان خود آنها ۱۰ شرکت نخست را تقدیر خواهیم کرد و امیدواریم هر سال شاهد تغییر ۱۰ شرکت باشیم.
وی افزود: امسال رویداد ملی جوانهها را داریم که از سال گذشته با همکاری وزارت علوم و آموزش و پرورش آغاز شد تا جوانان و نوجوانان کشور را با فضای کسب و کار دیجیتالی آشنا کند. رویدادهای مربوط به این رویداد ملی از سال گذشته آغاز شد و برترینهای این رویداد جوایز خود را دریافت خواهند کرد تا بتوانند مسیر خود را با سرعت و قدرت طی کنند.
کلاهدوزان تصریح کرد: امضای تفاهمنامه بین دولت و بخش نوآور خصوصی از دیگر بخشهای این رویداد است. در وزارت صمت نیز ما همین رویکرد را پیش گرفتیم و تعداد قابل توجهی از کارها از طریق شرکتهای بخش خصوصی رخ میدهد. در این برنامه امروز تفاهمنامههایی در بخشهای مختلف منعقد خواهد شد. تفاهمنامهها آغازی است برای مشارکت بخش خصوصی در امور اجرایی است.
وی خاطرنشان کرد: پس از مراسم امروز ۶ تفاهمنامه را به امضا خواهیم رساند. البته ظرفیتهای خوبی برای عقد قراردادهای دیگر نیز وجود دارد. سه موضوع اصلی را از بهمن سال گذشته آغاز کردیم. نظارت بر بازار فروش گوشی همراه، لاستیک و روغن خودرو از موضوعات اصلی ما است که شرکتهای اینترنتی در گذشته خیلی در آن فعال نبودند. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قصد دارد شفافیت بیشتری در این حوزه ایجاد کند.
کلاهدوزان تصریح کرد: در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته رشد بسیار خوبی در حوزه تجارت الکترونیکی داشتیم و تنها در بخش حجم معاملات تجارت الکترونیکی رشد ۷۵ درصدی را شاهد بودیم که البته این بدون در نظر گرفتن معاملات دولتی الکترونیکی است.
تنها ۲/۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در ترندیول
به گزارش دیجیاتو، در ادامه این مراسم سعید محمدی، نایب رییس انجمن تجارت الکترونیک اعلام کرد دلایلی مانند عدم شفافیت باعث شده است که رشد تجارت الکترونیک در ایران سرعت مطلوبی نداشته باشد.
او ادامه داد: «آن زمان که در مصر، ترکیه و عربستان شاهد هیچ فعالیتی در حوزه تجارت الکترونیک نبودیم، ایران قدمهای خوبی برای رشد این موضوع برداشت. استعدادهای زیادی در این حوزه در کشور ما وجود دارد. درحالحاضر بیش از صد هزار فروشگاه اینترنتی فعال در کشور داریم که در هیچ صنعت دیگری شاهد این حجم فعال اقتصادی و رقابت نیستیم. همچنین به لحاظ عمق تکنولوژی و دانش فنی، شرکتهای ایرانی از بزرگترین مجموعههای مشابه در منطقه، بسیار جلوتر هستند.»
اما چرا با وجود پتانسیلها، زیرساختها و جمعیتی که از تجارت الکترونیک استقبال میکند، خردهفروشی اینترنتی در ایران هنوز چندان به موفقیت دست نیافته است؟ محمدی با طرح با این پرسش، اعلام کرد: «اقتصاد غیرشفاف در کشور یکی از این عوامل است؛ چرا که خردهفروشی آنلاین نیازمند یک اقتصاد کاملاً شفاف است. خیلی از پلتفرمهای بزرگ اینترنتی نمیتوانند کالاهای تنظیم بازار را عرضه کنند، چون کسی به آنها جنس نمیفروشد که این موضوع هم به همین دلیل ساختار غیرشفاف است.»
سعید محمدی، همموسس دیجیکالا باور دارد مشکل سرمایهگذاری نیز در ایران وجود دارد که باعث شده است تجارت الکترونیک نتواند آنطور که باید، رشد کند: «تنها در پلتفرم ترندیول ترکیه ۲.۵ میلیارد دلار در یک راند سرمایهگذاری شده است، اما این عددها در ایران وجود ندارد؛ با وجود اینکه کشور پهناورتر و با جمعیت بیشتری داریم. این مشکل با اقداماتی مثل بورسیشدن و… شاید تا حدی حل شود.»
عکس خبر از ایرنا