ساترا با ارسال نامهای خطاب به رییس صداوسیما خواستار لغو مجوز و فیلتر دامنه پلتفرمهای فیلیمو، نماوا و فیلمنت شد. این اقدام ساترا به دلیل پخش بدون مجوز سریالهای مهمونی، جادوگر، یاغی، جیران و کلیله و دمنه بر بستر ویاودیها بوده است.
ساترا همچنین با ارسال نامههایی به وزارت ارشاد، پلیس امنیت، معاونت علمی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان زیباسازی شهری خواستار عدم همکاری این نهادها با فیلیمو و نماوا شده است. مجتبی توانگر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در این رابطه گفت: «نامه رییس ساترا برای تعطیلی پلتفرمهای نمایش خانگی، آب ریختن به آسیاب دشمن است.»
«فیلیمو» درباره مصاحبه اخیر رییس ساترا در خصوص شرایط پلتفرمهای سینمای خانگی و تایید نامه منتشر شده در رسانهها، چند سوال مهم را با ساترا، کارشناسان و مردم مطرح میکند:
۱- ایجاد هر ساختاری در سطح ملی و فرادستگاهی مانند ساترا، نیازمند قانون تاسیس یا قانون تشکیلات با وظایف و اختیارت روشن است. لطفا در این خصوص شفافسازی شود که کدام مرجع قانونگذاری یا تدوین مقررات در کشور به این مهم اهتمام ورزیده و سند مورد نظر برای اطلاع عموم رونمایی شود.
۲- آیا از اصطلاح فنی-فرهنگی «صوت و تصویر فراگیر» در مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی تعریف دقیقی ارائه شده است یا خیر؟ آیا پلتفرمهای نمایش درخواستی، شامل این تعریف میشوند یا خیر؟
۳- آیا منطقی است که ساختاری منقبض، کند و ایستا، خود قوانین و اقلیم حکمرانیاش را تعریف کند، خود اجرا کند و خود هنگام مناقشه و اختلاف، مرجع رسیدگی به تخلفات باشد؟ بخش خصوصی چگونه میتواند با چنین تنظیمگر ذینفعی رابطه منطقی و حرفهای داشته باشد؟
ما از تنظیمگری منصفانه و نظارت دغدغهمندانه بر مبنای ضوابطی شفاف و روشن استقبال میکنیم ولیکن انسداد ایجاد شده را محصول عملکرد بیضابطه ساترا و عدم تمایل این مجموعه به قانونمند شدن توسط مراجع ذیصلاح میدانیم.