آیا قرار است «روبیکا» جایگزین اینستاگرام شود؟

به گزارش روزنامه سازندگی، قرار است روبیکا جایگزین اینستاگرام شود و این پلتفرم و سوپراپ ایرانی باید خود را برای یک جهش بزرگ آماده کند. این روزنامه در توضیح این خبر نوشته است: «این جمله جدیدی نیست که خیلی از پلتفرم‌های داخلی به مراتب بهتر از نمونه‌های خارجی‌اند و قابلیت‌های بهتری دارند؛ اما راهبرد جدیدی است که جمهوری اسلامی پس از آغاز اعتراضات، آن را به کار گرفته است. به همین دلیل است که مقامات وزارت ارتباطات که باید در این روزها به فکر کار و کسب مردم باشند و از رفع فیلترینگ دفاع کنند، چندین بار با ادبیات مختلف مردم را تشویق می‌کنند تا از پلتفرم‌های خارجی به پلتفرم‌های داخلی کوچ کنند.»

 

اما سوال اساسی این است که مردم، خاصه آنهایی که در پلتفرم‌های خارجی کسب و کاری راه انداخته‌اند میلی به این کوچ دارند یا نه؟

 

این روزنامه در ادامه خاطرنشان کرد پس از اعتراضات داخلی و فیلترینگ اینستاگرام، نه تنها بخشی از کسب و کار کوچک مردم که روی پلتفرم‌های خارجی سرمایه‌گذاری شده بود، حتی برخی از درآمدهای دولتی هم کاهش پیدا کرده است.

 

روبیکا از کجا آمد؟

 

به گزارش خبرآنلاین، روبیکا پروژه ای مشارکتی ست که سال هاست توسط دو اپراتور بزرگ کشور و البته چند نهاد دیگر راه اندازی شده و تلاش می کند سوپر اپلیکیشن جامع برای ساماندهی شبکه های اجتماعی ایرانی شود. سرویس های مختلفی بر بسترش راه اندازی شدند و البته خود این اپراتورها بارها قیدش را زدند و سرویس های جدیدی را مستقلا بالا آوردند، اما هیچ یک از این هزینه ها اقلا تا امروز به نتیجه نرسیده است. این بار محدودسازی اینستاگرام و سرمایه گذاری بر کسب و کارها در پیج های روبیکا آیا باعث تحول در سرنوشت ایده روبیکا می شود؟

 

نام روبیکا و البته مجموعه توسکا، اولین بار در اواسط دهه ۹۰ و بر سر ماجراهای ارزش افزوده بر سر زبان ها افتاد. زمانی که روبیکا در تعامل با صدا و سیما داشت تبلیغات گسترده ای می کرد اما مشکل وجوهات شرعی ایجاد شده بر سر ارزش افزوده، این پروژه را به چالش انداخت. با این وجود دو اپراتور اصلی که بیش از ۸۰ درصد مالکیت روبیکا را در اختیار دارند، در دوره های بعد هم همچنان از این سوپر اپلیکیشن که توانسته به گفته خودشان بیشترین کاربر ایرانی را داشته باشد، حمایت کردند. توسعه روبینو به عنوان اینستاگرام ایرانی از سال ۱۳۹۸ به برنامه های شان اقزوده شد و حتی محمد جواد آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات وقت به این اینستاگرام ایرانی پیوست و برایش متنی نوشت و ابراز امیدواری کرد که جهانی شود. این اپلیکیشن که به حالت اپن سورس و با مهندسی معکوس از شیوه های مرسوم در تلگرام برای پیام رسانش استفاده می کند، با روبینو حسابی جنجالی شد.

 

صفحاتی که در قرارداد اسپانسرینگ با استقلال و پرسپولیس برای ساخته شدن پیچ های شخصی بازیکنان شاخص این تیم ها ساخته شده بودند را بازیکنان تکذیب کردند و کمی بعد مشخص شد تعداد صفحات زیاد دیگری به نام اشخاص دیگری از سیاسیون و حتی اپوزیسیون هم در این شبکه ساخته شده و از میان سلبریتی ها تعدادی از پیج ها تیک آبی داشتند اما مالکان‌شان آنها را تکذیب کردند.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
link

مطالب مرتبط

فناپ

اسمایلینو گزارش «هوش مصنوعی زاینده برای مدیران عامل» را با حمایت فناپ منتشر کرد

اسمایلینو آموزش و ترویج علم را مأموریت اصلی مسئولیت اجتماعی خود قرار داده و در این راستا فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام می‌دهد. ازجمله این فعالیت‌ها تدوین و تهیه گزارش “هوش…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ دیدگاه. Leave new

  • روبیکا خوبه می تونه جایگزین شود
    فقط چنتا ایراد دارد .مثلامن در پیج خود نمی نوانم مزاحم را محدود کنم یا مسدود و راحت در پستها می تواند کامنت بگذارد وآزار کلامی را ادامه دهد
    در اینستا این قابلیت را داشت که شخص مزاحم مسدود یا محدود می شد ولی روبیکا هنوز این قابلیت را ندارد امیدوارم رفع شود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم