کافه‌بازار با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد با فیلترینگ گوگل پلی مخالف است

کافه‌بازار با انتشار بیانیه‌ای روی وبسایت خود، مخالفتش را با فیلترینگ و مسدود کردن گوگل‌پلی از داخل کشور، بیان کرده است. متن این بیانیه به شرح زیر است:

 

کافه‌بازار در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد، در زمانی که هیچ بازاری برای اپلیکیشن‌های اندرویدی در ایران وجود نداشت و شرکت گوگل هم به دلیل تحریم‌های آمریکا ارائه‌ی هرگونه خدمات به کاربران ایرانی حتی با VPN را مسدود کرده بود. در نتیجه، مردم ایران برای دسترسی به برنامه‌ها و بازی‌های اندرویدی و ارتباط از طریق گوشی‌های هوشمند مشکلات زیادی داشتند.

بنیان‌گذاران کافه‌بازار از همان ابتدا مخالف تحریم بودند. حسام آرمندهی، مؤسس کافه‌بازار، در شروع دومین سال فعالیت مجموعه (فوریه ۲۰۱۲) در کنگره موبایل بارسلون در مقابل رسانه‌ها و هزاران شرکت‌کننده و بیننده، خطاب به اریک اشمیت، رئیس وقت هیئت مدیره گوگل، به این محدودیت‌ها اشاره کرد و خواهان رفع تحریم ایرانیان از سوی گوگل شد. اشمیت گفت این محدودیت‌ها بر اساس تحریم‌ها و قوانین آمریکا وضع شده و اقدامی برای رفع آن انجام نخواهد شد. ویدیو را در اینجا ببینید. (لینک یوتیوب در اینجا). پاسخ اشمیت، کافه‌بازار را در تلاش خود برای کاهش محدودیت‌های تحمیل‌شده به مردم ایران مصمم‌تر کرد.

حالا پس از گذشت ۱۰ سال از آن رویداد، دسترسی به گوگل‌پلی در داخل ایران دوباره مسدود شده است، ولی این بار نه بر اساس تحریم‌های آمریکا، بلکه از سوی تصمیم‌گیران داخلی. کافه‌بازار که در این سال‌ها کوشیده تا حد ممکن، خلاء حاصل از محدودیت‌های بین‌المللی را برای مردم ایران پر کند، لازم می‌داند مخالفت خود را با این تصمیم و محدودیت اعلام کند. این تصمیم به این دلایل غلط است:

کافه‌بازار یا هیچ اپ‌استور دیگر ایرانی توانایی و دسترسی‌های فنی لازم به سیستم عامل اندروید، جهت حذف برنامه‌های مخرب از گوشی کاربران را ندارد؛ در حالی که با وجود Play Protect گوگل، بسیاری از برنامه‌های اندرویدی مخرب در گوشی به صورت خودکار حذف می‌شود و نبودِ این ابزار، آسیبی انکارناپذیر به امنیت دستگاه‌های کاربران ایرانی وارد می‌کند.

کافه‌بازار یا هیچ اپ‌استور دیگر ایرانی توانایی تأمین همه‌ی نیازهای کاربران را ندارد و تعداد ۴۰۰ هزار برنامه و بازیِ ارائه‌شده در بازار به هیچ عنوان قابل مقایسه با حدود ۳ میلیون بازی و برنامه‌ی موجود در گوگل‌پلی نیست؛ کافه‌بازار هم هیچ‌گاه ادعا و تلاشی برای رقابت در این سطح از جامعیت را نداشته است.

ما باور داریم دسترسی به اینترنت و جریان آزاد اطلاعات حق بدیهی مردم است و در کنار سایر ایرانیان، هرگونه محدودسازی دسترسی شهروندان را، چه از سوی دولت‌ها چه شرکتها، سلب حقوق اولیه می‌دانیم و با آن مخالفیم.

پافشاری بر این تصمیم غیرتخصصی و غیرمنطقی، و تصمیم‌های مشابه از جمله مسدودسازی شبکه‌‌های اجتماعی، تبعاتی چون گسترش آسیب‌های امنیتی مختلف در دستگاه کاربران، افزایش کلاهبرداری‌ها به وسیله‌ی برنامه‌های مخرب، و قطع دسترسی مردم به برنامه‌ها و ابزارهای مورد نیازشان در دنیای امروز را در پی خواهد داشت.

link

مطالب مرتبط

خبرها

پیروزی زودکس در برابر اسنپ‌فود؛ شورای رقابت رویه‌های انحصارطلبانه را محکوم کرد

شرکت زودکس موفق شد رای ضدرقابتی علیه اسنپ‌فود از شورای رقابت دریافت کند. این رای به دلیل رفتارهای انحصارطلبانه اسنپ‌فود صادر شده و نقطه عطفی در مسیر رقابت سالم در…
خبرها

امیدواری محتاطانه سرمایه‌گذاران به مذاکرات تجاری آمریکا و چین؛ جنگ تعرفه‌ها در هاله‌ای از ابهام

سرمایه‌گذاران امیدوارند که مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین بتواند از شدت جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان بکاهد و بخشی از عدم قطعیتی را که بازارهای مالی را…
خبرها

شهادت مدیرعامل اینستاگرام در دادگاه ضد انحصار متا؛ اختلافات با زاکربرگ و نبرد سخت با تیک‌تاک فاش شد

در جریان دادگاه رسیدگی به پرونده ضد انحصار کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) علیه متا، آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام، شهادت داد و جزئیات مهمی از تنش‌ها با مارک زاکربرگ، رقابت…
خبرها

سروش پلاس با تاک‌بک فارسی، دسترسی نابینایان به دنیای دیجیتال را تسهیل کرد

پیام‌رسان بومی سروش پلاس با معرفی و ارتقای قابلیت تاک‌بک فارسی، گامی مهم در جهت افزایش دسترسی‌پذیری دیجیتال برای کاربران نابینا و کم‌بینا برداشته است. این اقدام، تجربه استفاده از…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم