بررسی صورتهای مالی صندوق پیشگام نشان میدهد که زیان مالی خالص استارتآپ «باسلام» طی ۶ ماه ابتدایی امسال به ۱۲۱ میلیارد تومان رسیده است است. جمع درآمدهای این شرکت برای بازه زمانی یادشده، ۲/ ۸ میلیارد تومان گزارش شده است؛ شرکتی که ارزش حدودا ۱۱۰۰ میلیارد تومان دارد.
صندوق پیشگام به تازگی اقدام به انتشار گزارش صورتهای مالی حسابرسیشده دوره ۶ماهه خود در کدال کرده است. در این گزارش، صورتهای سود و زیان شرکتهایی که صندوق مذکور در آنها سرمایهگذاری کرده آمده است. انتشار همین گزارش باعث شده تا جزئیات تازهای از عملکرد «باسلام» که یکی از زیرمجموعههای این صندوق است افشا شود.
بر اساس این گزارش، «توسعه و تدبیر جوامع سلام» که با نام «باسلام» شناخته میشود، طی ۶ ماه ابتدایی امسال درآمدی ۲/ ۸میلیارد تومانی داشته است. این شرکت در مدت یادشده ۱۲۱ میلیارد تومان زیان کرده است. این شرکت در سال ۱۴۰۰ نیز درآمدی ۳/ ۱۳ میلیارد تومانی داشته که در ۶ ماه سالجاری، توانسته است بیش از ۶۰درصد از درآمد سال گذشته را محقق کند. زیان خالص «باسلام» در سال گذشته نیز ۱۱۷ میلیارد تومان گزارش شده است. با توجه به تبلیغات گسترده این پلتفرم در صداوسیما، بعید نیست صورتهای مالی باسلام در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۱ دستخوش تغییراتی قابلتوجه شود و درآمد آن افزایش یابد.
صندوق جسورانه رشد یکم پیشگام درحال حاضر در شرکتهای نواندیشان گلشن سلامتی (با برند تجاری مو تن رو)، شرکت فنی مهندسی مکانیک همراه آریا توسن (با برند تجاری همراه مکانیک)، شرکت توسعه و تدبیر جوامع سلام (با برند تجاری باسلام)، شرکت فنآوران یادگیری یاسان (با برند تجاری آکادمی یاسان)، شرکت بینش هوشمند نسل پیشرو (با برند تجاری یوآیدی)، شرکت همیار سریع پارس (با برند تجاری میاره)، شرکت ایده کاوان سرآمد سیستم (با برند تجاری بهترینو-ویترین)، شرکت بهان کیمیا آنزیم (با برند تجاری کیمیازیم) و نیلگون رنگدانه زنجان، متعهد به سرمایهگذاری شده که از مبلغ مورد تعهد تا شهریورماه امسال، ۸۲ میلیارد تومان پرداخت شده است.
در بخشی از این گزارش، جزئیاتی از تخمین ارزش این استارتآپ نیز به چشم میخورد. ۱۵آذرماه سال گذشته، باسلام از دور جدید جذب سرمایه خود با مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان خبر داده بود. طبق آنچه همموسس باسلام به دیجیاتو گفت: این دور، یک سرمایهگذاری مشترک از سوی هلدینگ مبین، صندوق پیشگام، کران کپیتال و عطا استیل بوده است. حالا و بر اساس گزارش این صندوق، ۱۷ مهر ۱۴۰۰ سرمایهگذاری روی باسلام آغاز و بودجهای ۲۴ میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته و البته تاکنون ۷/ ۱۴میلیارد تومان از این بودجه صرف شده است. آنطور که در صورتهای مالی آمده، سرمایهگذاری روی باسلام دراِزای دریافت ۱۷/ ۲درصد از سهام این شرکت بوده است. برایناساس میتوان ارزش post-money (ارزش تخمینی پس از تامین مالی یا تزریق سرمایه) باسلام در سال گذشته و هنگام سرمایهگذاری را چیزی در حدود ۱۱۰۵ میلیارد تومان تخمین زد. «باسلام» یک بازار اجتماعی آنلاین است که افراد میتوانند محصولات خانگی و محلی خود را در آن عرضه کنند.
منبع: دنیای اقتصاد