ارزهای دیجیتال و مفهومی به نام برنامه‌های غیرمتمرکز

بسیاری از کاربران کریپتو، دنیای ارزهای دیجیتال را محدود به بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگری که در صرافی‌ها خرید و فروش می‌کنند، می‌دانند، اما باید بدانید که این دنیای هیجان‌انگیز، امکاناتی را در اختیار بشر قرار می‌دهد که با گسترش آنها در آینده نزدیک، تحولات بزرگی در زندگی مردم ایجاد خواهد شد. شاید مانند تحولی که اینترنت در زندگی‌ها ایجاد کرد.

 

برنامه‌های غیرمتمرکز یا Dapps بخشی از کاربردهای این تحول دیجیتال در دنیای امروز هستند. آنها برنامه‌هایی هستند که برای کنترل یا مدیریت، به هیچ فرد یا نهادی در رأس امور نیازمند نیستند. پس از معرفی بیت کوین و بعد از آن سایر ارزهای دیجیتال به‌عنوان یک سازوکار مالی که بدون مدیریت و نظارت یک فرد یا نهاد اداره می‌شوند، ایده راه‌اندازی اموری که می‌توانند به همین طریق بدون دخالت مستقیم یک فرد یا نهاد اداره شوند، شکل گرفت. برنامه‌های غیرمتمرکز در راستای همین فکر به وجود آمده‌اند تا امکانی فراهم شود که به جای یک فرد یا نهاد متمرکز، جمع کاربران و افراد حاضر در یک اکوسیستم، آن را اداره کنند.

 

در مسیر یک جهان غیرمتمرکز

 

اگر به زندگی روزمره کمی دقیق‌تر نگاه کنید متوجه خواهید شد که همه ما به طور مداوم در حال پرداخت مبالغی تحت عنوان هزینه و کارمزد به افراد، مؤسسات و نهادهای متفاوتی هستیم. در واقع زندگی ما به آنها گره‌ خورده و هیچ راهی جز مراجعه به آنها و درخواست کمک، پیش رو نداریم.

 

در طول روز شما از بسیاری خدمات استفاده می‌کنید که از سوی شخص سومی به‌عنوان واسطه برای شما فراهم‌شده است. ارتباط ما اغلب مواقع با فرد ارائه‌دهنده خدمات، مستقیم نیست و این می‌تواند مشکلات زیادی را با خود به همراه داشته باشد. مشکلاتی مانند کاغذبازی‌های مختلف اداری یا پرداخت کارمزدهای هنگفت از جمله این دردسرها هستند.

 

اما آیا زندگی بدون کمک گرفتن از واسطه‌ها غیرممکن است؟ دنیای برنامه‌های غیرمتمرکز یا Dapp با حذف واسطه‌ها همه چیز را تغییر می‌دهد. برنامه‌های غیرمتمرکز، منبع باز (Open Source) هستند و بدون نیاز به یک مدیر یا کنترل‌کننده به صورت خودمختار کار می‌کنند. به‌عنوان مثال، دیگر بدون نیاز به بانک‌ها، نقل و انتقالات مالی صورت می‌گیرد و کاربران داخل آن شبکه، به جای بانک، تراکنش‌ها را تایید می‌کنند و با توجه به شفافیت شبکه، امکان هیچگونه تقلبی نیز وجود ندارد.

 

بیشتر برنامه‌های غیرمتمرکز بر روی شبکه‌های اتریوم، EOS، ترون و نئو توسعه یافته‌اند. البته اتریوم بزرگ‌ترین سهم را به خود اختصاص داده است. این شبکه‌ها ارزهای دیجیتال و توکن‌های خود را دارند که جزو ارزهای دیجیتال محبوب بازار نیز هستند و بسیاری از سرمایه‌گذاران و تریدرها خرید اتریوم در قیمت‌های پایین و فروش در قیمت بالاتر را جزو معاملات کم‌ریسک‌تر در این بازار می‌دانند.

 

برنامه‌های غیرمتمرکز هنوز در مرحله رشد اولیه خود هستند و بسیاری بر این باورند که با رشد هرچه بیشتر صنعت امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، بازار برنامه‌های غیرمتمرکز نیز گرم‌تر از گذشته خواهد شد و نهایتا سرعت رشد و انطباق‌پذیری آن با سرعتی فراتر از تصور پیش خواهد رفت. با این وجود در حال حاضر هزاران برنامه Dapp مختلف وجود دارند که به ارائه خدمات در بخش‌ها و صنعت‌های مختلفی می‌پردازند. باید دید که در آینده، این بازار چه تغییرات ملموسی در زندگی ما ایجاد خواهد کرد.

link

مطالب مرتبط

سرآوا

سرآوا گزارش «نقشه راه هوش مصنوعی در سازمان‌ها» را منتشر کرد

شرکت سرآوا اعلام کرد در راستای ماموریت خود کوشش می‌کند تا با رصد کردن بازار شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر به‌صورت کلی و بازارهای شرکت‌های پورتفولیوی خود
شرکت سرآوا اعلام کرد در راستای ماموریت خود کوشش می‌کند تا با رصد کردن بازار شرکت‌های…
خبرها

مدیرعامل تاپین: به یک اکوسیستم لجستیکی نیاز داریم

مدیرعامل تاپین در آیین رونمایی از کتاب نوآوری در صنعت لجستیک ایران: باید یک اکوسیستم لجستیکی در کشور ایجاد شود! کتاب نوآوری در صنعت لجستیک ایران با حمایت مجموعه
مدیرعامل تاپین در آیین رونمایی از کتاب نوآوری در صنعت لجستیک ایران: باید یک اکوسیستم لجستیکی…
دیوار

استفاده دیوار از هوش‌‌مصنوعی برای شناسایی کلاهبرداران

تیم فنی دیوار برای تشخیص و رصد فعالیت افراد کلاهبردار مدل هوش مصنوعی ویژه خود را توسعه داده است. به گزارش روابط عمومی دیوار، این شرکت برای افزایش امنیت معامله‌های
تیم فنی دیوار برای تشخیص و رصد فعالیت افراد کلاهبردار مدل هوش مصنوعی ویژه خود را…
کافه بازار

مدیرعامل کافه بازار: دسترسی‌ پ‍ذیر کردن برنامه‌‌های موبایلی را نه یک گزینه، بلکه یک وظیفه ببینیم

مدیرعامل کافه بازار از توسعه‌دهنده‌های ایرانی خواسته دسترسی‌پذیرکردن برنامه‌‌های خود را نه یک گزینه، بلکه وظیفه ببینند. شهاب خدابخش در شبکه اجتماعی لینکدین
مدیرعامل کافه بازار از توسعه‌دهنده‌های ایرانی خواسته دسترسی‌پذیرکردن برنامه‌‌های خود را نه یک گزینه، بلکه وظیفه…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم